22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialNe-am interesat pentru dvs.

Ne-am interesat pentru dvs.

Asociatia Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat
Solutiile oferite de Guvern pentru proprietarii ale caror imobile nu pot fi restituite in natura nu-i multumesc pe fostii proprietari. Despagubirile nu s-ar produce in bani, ci in actiuni la societati la care statul este actionar majoritar. Chiar daca prin proiectul de act normativ se incearca a-i convinge ca pachetul de actiuni este „foarte atractiv”, multi dintre fostii proprietari ale caror imobile nu vor putea fi retrocedate nu sunt de acord cu aceasta forma de despagubire, considerand-o un risc. Pentru a putea afla mai multe detalii despre ceea ce-i intereseaza fostii proprietari pot sa se adreseze Asociatiei Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat (APDAS), cu sediul pe bd. Carol nr. 24, sector 2, telefon 313.55.00.

Drepturi pentru persoanele care au lucrat in tari cu clima greu de suportat
Potrivit prevederilor Decretului nr. 112 din 22 martie 1965 privind acordarea unor drepturi angajatilor trimisi sa lucreze in tari cu clima greu de suportat, cei trimisi sa lucreze in tari cu astfel de clima beneficiaza, printre altele, si de acordarea unui adaos la vechimea in munca, pentru drepturile de asigurari sociale, de 6 luni la fiecare an lucrat, cu conditia sa fi lucrat cel putin 6 luni in tarile respective. Asadar, daca va incadrati in aceste prevederi si detineti adeverinta in acest sens, adresati-va casei de pensii a judetului pe raza caruia aveti domiciliul sau casei de pensii din sectorul de domiciliu in vederea recalcularii drepturilor de pensie.

Incetarea contractului de munca pentru un asistent personal
Modalitatile si conditiile de incetare a contractului individiual de munca al asistentului personal sunt prevazute de Legea 53/2003 – Codul muncii, cu modificarile ulterioare, care se adapteaza la specificul contractului individual de munca al asistentului personal al persoanei cu handicap. In cazul decesului persoanei cu handicap grav, contractul individual de munca al asistentului personal va inceta de drept, se precizeaza in HG nr. 463, publicata in MO nr. 484 din 8.06.2005, act normativ ce aduce unele modificari la normele metodologice privind conditiile de incadrare, drepturile si obligatiile asistentului personal al persoanei cu handicap.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă