2.8 C
București
sâmbătă, 11 ianuarie 2025
AcasăSpecialMotivele arestării lui Vîntu

Motivele arestării lui Vîntu

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au considerat suficiente pentru arestare ameninţările proferate de Sorin Ovidiu Vîntu la adresa lui Sebastian Ghiţă, cu care SOV a încheiat un contract de management pentru postul Realitatea TV.

Tribunalul Bucureşti a apreciat că discuţiile purtate de Sorin Ovidiu Vîntu cu managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, precum şi momentul când „locotenentul” lui SOV, Ilie Cezar, a fost prins în flagrant cu 150.000 euro asupra sa, reprezintă suficiente indicii pentru ca Vîntu şi Cezar să fie arestaţi pentru că l-ar fi şantajat pe Ghiţă. Aşa rezultă din hotărârea celor doi judecători de la Tribunalul Bucureşti, care au decis pe 29 aprilie încarcerarea lui Vîntu şi Cezar pentru 29 de zile. Cel de-al treilea membru al completului a făcut însă opinie separată, susţinând lăsarea în libertate a celor doi pentru că nu rezultă de nicăieri elemente de şantaj, ci doar ameninţările lui Vîntu la adresa lui Ghiţă.

Magistraţii au admis astfel recursul procurorilor împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5, prin care cei doi fuseseră iniţial lăsaţi liberi pe motiv că nu ar fi existat elementele de şantaj.

„SOV mi-a spus: «Eu nu pot să te omor, dar pot să-i pun pe alţii să o facă pentru mine»”

Cei doi judecători care au decis arestarea lui Vîntu şi Cezar nu îşi însuşesc nici opinia Judecătoriei Sectorului 5, în sensul că într-un email trimis de Sebastian Ghiţă la Parchet, în data de 3 aprilie, acesta nu menţionează nici un moment că ameninţările formulate de Vîntu i-au provocat o stare de temere si nici nu precizează ce demersuri a întreprins. Magistraţii arată însă că temerea cu pricina a fost demonstrată prin chiar demersul lui Ghiţă de a se adresa justiţiei.

„Tribunalul, în opinie majoritară, apreciază că temerea părţii vătămate a fost probată, aşa cum s-a arătat mai sus, prin sesizarea pe care a formulat-o la parchet, prin depoziţia martorului I.A., precum, şi prin demersurile pe care le-a întreprins cu privire la asigurarea protecţiei sale şi familiei sale”, se arată în hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care SOV a ajuns după gratii.

De altfel, Sebastian Ghiţă le-a spus procurorilor că a fost ameninţat cu moartea, cu ruperea contractului şi cu pierderea banilor investiţi, dacă nu acceptă condiţiile lui Vîntu, respectiv schimbarea directorului editorial, Cătălin Popa, şi implicarea sa în politica editorială. „Textual, S. O. V. mi-a spus: «Eu nu pot să te omor, dar pot să pun pe alţii să o facă pentru mine»”, se mai arată în încheierea instanţei.

Dosarul lui SOV a ajuns la Buftea

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis ieri ca solicitările privind eliberarea sub control judiciar, formulate de Sorin Ovidiu Vîntu şi Ilie Ion Cezar, să fie soluţionate de Judecătoria Buftea.

În 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme. Potrivit anchetatorilor, Vîntu i-a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar pentru a fi lăsat în pace şi pentru a rămâne în continuare managerul Realităţii TV, după ce Ghiţă, proprietarul grupului Asesoft, a achitat salariile şi a derulat o serie de investiţii, valoarea totală a acestora ajungând la circa 10 milioane euro. Acţiunea procurorilor a avut la bază o plângere formulată de Sebastian Ghiţă cu două săptămâni mai devreme, în 4 aprilie a.c.

Între timp, în afacerile media ale lui Sorin Ovidiu Vîntu au apărut noutăţi.

Cei doi copii ai omului de afaceri, care deţineau în mod oficial pachetul majoritar la Realitatea TV, i-au cedat controlul televiziunii lui Elan Schwartzenberg, care a anunţat că mai deţine acţiuni şi la B1 TV. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă