22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialMortii de la SIDEX, razbunati

Mortii de la SIDEX, razbunati

Andreea Dascalopol, inspector de munca in cadrul Inspectiei Muncii Bucuresti, a declarat ca, in urma finalizarii cercetarilor, 11 persoane au fost sanctionate in urma anchetei privind cauzele producerii pe 28 iunie, la ora 8.15, la Combinatul siderurgic Mittal Steel Galati a unui grav accident de munca soldat cu un mort si trei raniti.
Cei patru muncitori ai combinatului siderurgic Mittal Steel au luat foc in timp ce reparau o instalatie de oxigen din cadrul Uzinei de Producere si Distributie a Energiei Siderurgice, Fabrica de Oxigen nr. 2. Unul dintre ei, avand arsuri pe 90% din suprafata corpului, a murit a doua zi dupa accident, alti doi fiind transportati cu elicopterul la Bucuresti, iar cel de-al patrulea a suferit arsuri doar pe 20% din suprafata corpului. Inspectorii de munca au amendat 11 angajati din cadrul Uzinei de Producere si Distributie a Energiei Siderurgice cu mai mult de jumatate de miliard de lei vechi, considerandu-i responsabili de producerea accidentului. Printre acestia se aflau si fostul director al UPDES, Mihu Tiberiu, precum si inginerul-sef, seful de echipa si maistrul victimelor. Inginerul-sef si directorul si-au pierdut si posturile in urma anchetei initiate de catre administratia Mittal Steel. Numai amenda pe care o va plati fostul director UPDES, Tiberiu Mihu, se ridica la 5.000 lei noi. Inspectorii de munca arata ca incendiul in urma caruia un barbat a murit si trei au fost raniti a inceput de la bricheta pe care o purta una dintre cele patru victime, ale carei resturi au fost gasite pe bocancul unuia dintre cei implicati in accident.
Accidentul de la Fabrica de Oxigen nr. 2 este primul accident colectiv mortal de munca din ultimii trei ani pe platforma siderurgica. Accidentul colectiv din iunie este al 20-lea accident de munca al Mittal Steel din acest an. Pana acum, in 2006 trei angajati ai Mittal Steel au murit in urma unui accident de munca in combinat, iar 19 au fost raniti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă