21.1 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialMitt Romney îi reproşează lui Barack Obama că nu recunoaşte Ierusalimul drept...

Mitt Romney îi reproşează lui Barack Obama că nu recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului

Mitt Romney, adversarul republican al democratului Barack Obama la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, i-a reproşat preşedintelui în exerciţiu că “refuză să recunoască Ierusalimul” drept capitală a Israelului, într-un spot de campanie difuzat duminică, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Spotul, care prezintă imagini din recenta vizită a candidatului republican în Israel, subliniază faptul că preşedintele Obama nu s-a dus niciodată în această ţară.

“Mitt Romney va fi un alt preşedinte, un lider puternic care va sta alături de aliaţii noştri” comentează o voce pe fundal.

Fostul guvernator de Massachusetts a transmis şi pe reţeaua twitter, duminică, un mesaj în care notează că, ‘în aproape patru ani de preşedinţie, Barack Obama nu a vizitat Israelul. Avem nevoie de un lider care să stea alături de aliaţii noştri’.

Totuşi, SUA nu recunosc oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului, iar Ambasada americană, practic la fel ca ale tuturor ţărilor cu care Israelul are relaţii diplomatice, se află la Tel Aviv.

În cursul unei vizite în iulie în oraşul sfânt, candidatul republican şi-a atras mânia palestinienilor – care consideră Ierusalimul de est capitala viitorului lor stat – prezentând acest oraş drept “capitală” a Israelului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă