17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialMisiunea CSI afirmă că alegerile parlamentare din R.Moldova au fost corecte

Misiunea CSI afirmă că alegerile parlamentare din R.Moldova au fost corecte

Misiunea de observatori a Comunităţii Statelor Independente (CSI) a conchis că alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie s-au desfăşurat în conformitate cu legislaţia electorală din R.Moldova, relatează Mediafax.

Şeful misiunii, Vladimir Garcun, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă că au fost create condiţii necesare pentru monitorizarea şi desfăşurarea alegerilor. La toate secţiile de votare au fost prezenţi observatori ai partidelor politice, observatori internaţionali şi ai altor organizaţii. Orice informaţie solicitată de observatori de la oricare instituţie politică sau de stat a fost oferită în timp util, a spus Garcun.

Printre neregulile înregistrate de observatorii Misiunii CSI au fost menţionate nerespectarea regulamentului electoral de către unele secţii de votare, afişajul electoral în apropierea secţiilor de votare, procentul mare de votanţi pe liste suplimentare, precum şi favorizarea PL şi PLDM de către mass-media în campania electorală. Un observator, Aleksandr Moscalet, spune că modificările în Codul Electoral, efectuate cu mai puţin de şase luni înainte de alegeri, au fost în favoarea actualei puteri.

Deşi s-au înregistrat şi unele nereguli, Misiunea Comunităţii Statelor Independente consideră alegerile parlamentare corecte , a conchis şeful acesteia, Vladimir Garcun.

Misiunea de observatori a CSI a fost formată din aproape 70 de persoane din Federaţia Rusă, Azerbaidjan, Ucraina, Kîrgîzstan, Belarus şi Adunarea Interparlamentară a Comitetului Executiv al CSI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă