11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Militarii americani vor lupta alături de ROBOŢI

FOTO. Militarii americani vor lupta alături de ROBOŢI

Infanteria Marină a Statelor Unite va primi în dotare roboţi care să participe la misiuni de luptă alături de soldaţi. Primul robot, denumit SPOT, este testat în aceste zile la baza de antrenament din Quantico (statul Virginia), a anunţat Corpul Infanteriei Marine al SUA.

Robotul prototip are patru picioare, acţionate hidraulic. Întregul ansamblu este alimentat cu energie electrică. Comanda se face prin radio, de un operator uman aflat la până la 500 de metri distanţă. Acesta foloseşte un laptop şi un controler similar celor de la jocurile video.

Timp de o săptămână, SPOT a executat teste de deplasare pe diferite suprafeţe, cum ar fi dealurile, pădurile şi mediul urban.

Robotul este construit de compania Boston Dynamics . Un specialist al acestei firme, Ben Swilling,  a declarat că noul echipament “ar putea avea foarte multe utilizări in misiunile Infanteriei Marine, cum ar fi cele de recunoaştere sau de transport de materiale”.

De exemplu, în mediu urban, robotul ar putea pătrunde în interiorul clădirilor înaintea militarilor, pentru a căuta potenţialii atacatori. În actuala versiune, SPOT nu este capabil să tragă cu o armă, au precizat specialiştii americani.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România la un pas de Visa Waiver: Ambasadorul Muraru anunță îndeplinirea ultimei condiții

În prima parte a anului viitor, românii vor putea călători în SUA, fără vize, transmite Ambasada României în SUA Ambasada României în SUA a anunțat...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă