16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialMihai Covaliu, bronz european

Mihai Covaliu, bronz european

Mihai Covaliu a cucerit medalia de bronz, prima pentru Romania, la Campionatele Europene de scrima care se desfasoara la Kiev, in Ucraina. Se poate spune ca obiectivul stabilit de conducerea forului de specialitate a fost realizat, dar Ana Pascu, presedintele FRS, nu s-a declarat multumita.

Mihai Covaliu, care in sferturi trecuse, cu scorul de 15-14, de sportivul ucrainean Vladimir Lukasenko, a trebuit sa se multumeasca cu medalia de bronz la aceasta editie a CE, dupa ce in semifinalele probei masculine de sabie a pierdut cu scorul de 13-15, in fata sportivului rus Alexei Iakimenko.
Campion olimpic in 2000 la Sydney si campion mondial in 2005 la Leipzig, Mihai Covaliu a ratat din nou sansa de a deveni cel mai bun sabrer din Europa, reeditand doar performanta de acum doi ani de la Gent.

Cu acest trofeu, cel mai titrat sabrer roman din toate timpurile a reusit sa indeplineasca obiectivul fixat de conducerea federatiei inainte de competitie, si anume de a reveni in tara cu cel putin o medalie. "Ar trebui sa fiu multumita, dar nu sunt. Dupa parerea mea, Mihai putea sa cucereasca aurul, dar a pierdut copilareste in semifinala. Nu a luat meciul prea in serios, a crezut ca il va bate mai usor pe rus, n-a vrut sa arate tot ce stie, nu stiu ce s-a intamplat. Mihai conducea cu 10-5 si a pierdut. Nu pot fi multumita", a spus ieri Ana Pascu, presedintele FRS. La fel de suparata s-a declarat sefa federatiei nostre de scrima si pe Cristina Stahl, care a ocupat doar locul sase la floreta, dupa ce a fost eliminata in sferturile probei de poloneza Malgorzata Wojtkowiak, cu scorul de 15-12.

"La fel de nemultumita sunt si de prestatia Cristinei, care a mers excelent pana in sferturi. Acolo insa parca s-a blocat. Dupa cum a evoluat in primele partide, ar fi trebuit sa urce macar pe cea de-a treia treapta a podiumului", a apreciat Ana Pascu.
Campioana europeana la floreta a devenit sportiva franceza Adeline Wuilleme, care a invins-o in finala pe Margherita Grandbassi (Italia), cu 14- 9, iar la sabie titlul continental a fost cucerit de bielorusul Aleaksandr Buikevici, care in ultimul act a dispus cu 15-11 de Alexei Iakimenko. Chiar daca ar fi dorit medalii mai multe si mai stralucitoare pentru primii componenti ai lotului olimpic de scrima ai Romaniei care au evoluat la Campionatele Europene, Ana Pascu a recunoscut ca bronzul cucerit de Covaliu reprezinta totusi un succes pentru delegatia noastra.

BRONZ ASIGURAT
» Ana Maria Branza s-a calificat aseara in semifinalele CE dupa ce a invins-o (15-12) pe italienca Francesca Quondamcarlo. Cu medalia de bronz asigurata, ea a tras aseara, in penultimul act al europenelor contra Annei Sivkova (Rusia) – partida disputata dupa inchiderea editiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă