14.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialMetal Galaţi, campioană

Metal Galaţi, campioană

Formaţia de la Dunăre s-a impus din nou în întrecerea internă a voleiului feminin românesc, pe locul secund clasându-se, la fel ca anul trecut, CSV 2004 Tomis Constanţa. Campionatul Diviziei A1 la volei feminin s-a redus la o singură partidă. Ultimul joc al ultimului turneu final pentru stabilirea campioanei urma să se joace pentru titlu. Combatantele au fost CSU Metal Galaţi şi Dinamo. Fetele antrenate de Zoran Kurteş, campioanele ultimilor trei ani, aveau nevoie de un succes pentru a cuceri al patrulea titlu consecutiv, o înfrângere făcând-o campioană pe CSV 2004 Tomis Constanţa. Gălăţencele au avut o evoluţie perfectă în meciul cu Dinamo, au câştigat cu 3-0 şi astfel au obţinut un nou titlu.

Echipa de pe litoral a căzut pradă evoluţiilor slabe din două turnee finale şi astfel a fost nevoită să se mulţumească din nou cu locul secund. După turneul de la Bacău, fetele antrenate de Constantin Alexe erau pe locul trei în clasament, departe de titlu. Turneul de la Constanţa, cu trei victorii în tot atâtea meciuri, a readus echipa constănţeană în lupta pentru trofeu. Gălăţencele au învins însă în meciul direct de pe teren propriu şi astfel au luat prima opţiune la titlu. Ultimul turneu trebuia să aducă o evoluţie perfectă a constănţencelor şi două înfrângeri pentru echipa din Galaţi pentru ca ie­rarhia să fie schimbată complet. CSV 2004 Tomis Constanţa a reuşit să învingă în toate jocurile, dar avea nevoie şi de un succes al celor de la Dinamo în faţa celor de la Metal pentru a deveni campioană. Nu s-a întâmplat şi ierarhia din sezonul trecut s-a menţinut.

Metal a devenit campioană pentru a patra oară consecutiv, în timp ce gruparea de la malul mării se consolează cu titlul de vicecampioană. Aşadar, sezonul voleibalistic s-a încheiat, Metal Galaţi s-a impus din nou şi rămâne de văzut dacă problemele financiare ale campioanelor se vor aprofunda astfel încât în sezonul viitor să se producă modificări majore în lotul şi evoluţia gălăţencelor.  

 

CVM Tomis a încheiat pe locul doi

Formaţia masculină de volei CVM Tomis a încheiat campionatul pe locul secund, după ce a reuşit să se impună în toate cele trei jocuri disputate în ultimul turneu final, la Constanţa. Echipa de pe litoral a învins şi campioana Remat Zalău, scor 3-2, în ultima partidă a sezonului şi astfel a reuşit să depăşească în clasament echipa Dinamo Bucureşti. La CVM se anunţă din nou modificări majore. Antrenorul Viktor Sidelnikov are misiunea de a căuta jucătorii necesari pentru alcătuirea unei formaţii care în sezonul viitor să încheie din nou pe prima treaptă a podiumului.

7 titluri au la un loc CSU Metal Galaţi şi CVM Tomis, ceea ce înseamnă că ora exactă în voleiul românesc se dă în sud-est.

Cele mai citite

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...

Numărul contractelor pe salariul minim a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani

Numărul contractelor de muncă plătite cu salariul minim pe economie a scăzut semnificativ în luna septembrie 2024, ajungând la 1,09 milioane, cea mai mică...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă