20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Al Qaeda, neimplicata

Ancheta privind atentatele comise in iulie 2005 la Londra a relevat ca autorii acestora nu au avut nici o le-gatura cu reteaua terorista Al Qaeda, a relatat ieri The Observer. Raportul, care urmeaza a fi dat publicitatii in curand, mai afirma ca atacurile comise in capitala britanica si soldate cu moartea a 52 de persoane au fost rezultatul unui complot „simplu si necostisitor”, nefiind opera unei retele teroriste internationale, asa cum s-a crezut initial.

Echipajul ISS a aterizat

Capsula spatiala rusa Soiuz, avandu-l la bord pe primul spationaut brazilian, Marcos Pontes, pe astronautul american William MacArthur si pe cosmonautul rus Valeri Tokarev, a aterizat ieri in stepa Kazahstanului, au anuntat responsabilii centrului de control de la Baikonur. Capsula Soiuz s-a detasat sambata de Statia Spatiala Internationala, unde Tokarev si MacArthur au efectuat numeroase experimente in cadrul misiunii lor de sase luni.

Tornade in SUA

Cel putin 12 persoane si-au pierdut viata in urma tornadelor ce s-au abatut incepand de vineri asupra statului american Tennessee, au informat autoritatile locale. Puternicele intemperii au provocat pagube importante, dislocand case din fundatiile lor si proiectand in aer arbori si masini.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă