34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Asasini politici iertati in Bulgaria

Curtea de Apel din Sofia a anulat ieri condamnarile la inchisoare pe viata pronuntate in 2003 impotriva a doi ucraineni si trei bulgari, pentru asasinarea in 1996 a fostului premier bulgar Andrei Lukanov, artizanul indepartarii de la putere a dictatorului comunist Todor Jivkov. Bulgaria a fost avertizata de UE ca aderarea sa ar putea fi amanata cu un an daca nu se pune capat „climatului de impunitate” din tara. Tot ieri, masina primarului orasului Stara Zagora, din sudul Bulgariei, a fost distrusa de o explozie, fara a se inregistra victime.

Plan de atac aerian in Canada

Unul dintre cei 17 teroristi arestati in Canada saptamana trecuta, Amin Mohamed Durani (19 ani), se inscrisese la un curs de pilotaj cu intentia de a utiliza un avion pentru a comite un atac terorist dupa modelul celor de la 11 septembrie 2001, din SUA. Temandu-se ca ar putea trezi suspiciuni, el nu s-a mai prezentat la cursuri, a transmis ieri Radio Canada.

„Lupta Revolutionara” voia sa ucida un ministru

Gruparea terorista de extrema stanga Lupta Revolutionara (EA) din Grecia a transmis un comunicat in care arata ca intentiona sa il „execute” pe fostul ministru al Ordinii Publice Giorgios Voulgarakis (care detine in prezent portofoliul Culturii), pentru contributia sa la implicarea Greciei in lupta impotriva terorismului. Dupa o tentativa de atentat cu bomba impotriva lui Voulgarakis, descrisa in comunicat, gruparea ameninta cu noi actiuni impotriva altor membri ai puterii.

Potop in sudul Chinei

68 de persoane au murit in sudul Chinei, in provinciile Fujian si Guangdong, din cauza ploilor diluviene din ultima saptamana. Sute de mii de persoane au fost evacuate, au anuntat ieri guvernul si presa oficiala. In provincia Fujian, cea mai afectata, revarsarea fluviului Min este cea mai grava din ultimii 20 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă