27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialMembrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă se reunesc, miercuri dimineaţa, la Guvern

Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă se reunesc, miercuri dimineaţa, la Guvern

Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă se vor reuni, miercuri, la ora 8.30, la Palatul Victoria, într-o şedinţă condusă de vicepremierul Liviu Dragnea.

Vântul, ninsorile şi ploile torenţiale au afectat Capitala, porturile din judeţul Constanţa, precum şi o serie de regiuni din centrul şi sudul ţării. În plus, şoferii au obligaţia ca pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

Poliţia Rutieră Braşov a restricţionat ieri accesul pe anumite porţiuni ale DN1, pentru toate autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, astfel că şoferii au fost obligaţi să se întoarcă din drum, în condiţiile în care a nins abundent.

Tot ieri, traficul rutier a fost întrerupt pe DN 11 şi pe DN2D, în judeţul Covasna, după ce mai multe maşini nu au mai putut înainta din cauza zăpezii şi au blocat şoseaua. Conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire şi a fost împrăştiat material antiderapant. Situaţii similare s-au înregistrat şi la limita cu judeţul Vrancea, unde mai multe maşini neechipate pentru iarnă au rămas pentru un timp blocate, circulaţia redevenind posibilă abia după ce s-a intervenit cu utilaje. Şi, pentru că în comuna Vintileasca  a nins viscolit, un microbuz şcolar s-a împotmolit în zăpadă şi a trebuit să fie tractat. În Harghita, zăpada a ajuns până la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul în staţiunea Harghita Băi, mai mulţi şoferi au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.

Circulaţia rutieră pe DN 17, care face legătura între Transilvania şi Moldova, a fost îngreunată în judeţul Bistriţa-Năsăud din cauza lapoviţei, în timp ce pe crestele din Pasul Tihuţa a nins.

Porturile din Constanţa, închise

Şi porturile navale şi fluviale din judeţul Constanţa au fost închise, ieri dimineaţă, din cauza vântului puternic, iar o navă de croazieră cu 500 de pasageri la bord, care trebuia să acosteze la Constanţa, a fost redirecţionată, din cauza furtunii, în portul bulgăresc Nessebar, conform Mediafax.

Potrivit autorităţilor, operaţiunile au fost sistate în porturi deoarece vântul suflă cu 60-70 de kilometri la ţărm, iar în larg poate depăşi 80 de kilometri la oră. Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud – fluvial.

Bucureşti

Capitala se află sub cod portocaliu de ploi până astăzi, iar ploile care au căzut deja au inundat mai multe străzi.

Troleibuzele liniilor 71, 93 şi 96 au circulat deviat ieri de pe Bulevardul Vasile Milea, din cauza unor probleme la reţeaua electrică, iar traficul tramvaielor 1, 8, 11 şi 25, a fost blocat din cauza unor copaci rupţi de vânt care au căzut pe linie.

O femeie a fost rănită de un copac doborât de vânt în zona Piaţa Presei Libere şi a fost transportată la spital de un echipaj SMURD. Femeia de 31 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi, probabil, o fractură de femur, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile.

La rândul ei, circulaţia feroviară a fost blocată pe un fir, în apropierea Capitalei, între staţiile Chiajna – Grădinari şi Crivina – Periş, din cauza unor copaci căzuţi. În urma incidentului, firul II a fost închis, trenurile putând circula doar pe firul I între staţiile Chiajna – Grădinari şi Crivina – Periş. 

Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă