22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecialMeciuri pentru istorie

Meciuri pentru istorie

„U” Mobitelco Cluj va juca, astăzi, primul meci al finalei Diviziei A de baschet împotriva rivalilor de la CSU Ploieşti

Sala Sporturilor „Horia Demian” se va cutremura în acest weekend, odată cu debutul fina-lei Diviziei A de baschet masculin. „U” Mobitelco Cluj va primi vizita, în primele două partide celor de la CSU Ploieşti, echipa care a câştigat ultimele şase titluri de campioană şi care le-a produs cele mai mari coş-ma-ruri lui Cuic şi compania în ultimii ani. Cum venirea prahovenilor la Cluj este un motiv destul pentru ca cele aproape 3.000 de locuri din sală să fie ocu-pa-te, faptul că me-ciul cu Ploieştiul contează şi pentru titlul de campioană îi va face pe fanii lui „U” să ia cu asalt Sala Sporturilor. Prima ocazie va fi astăzi, de la ora 17.30, când va avea loc primul joc dintre cei doi titani ai baschetului românesc, iar mâine, partida cu numărul doi începe la ora 17.00.

Cel mai bun din şapte meciuri

Se joacă după sistemul „cel mai bun din şapte meciuri”, iar „U” are avantajul unui eventual meci decisiv pe teren propriu. „Trebuie să ne depăşim posibilităţile în această finală. Există o presiune foarte mare asupra noastră, mai ales că vom evolua în faţa propriilor suporteri în primele două meciuri, dar acum trebuie să fim uniţi, jucătorii să-şi demonstreze valoarea şi să ieşim cu bine din această serie. Ploieştiul a câştigat lejer meciurile din play-off, dar acest lucru nu este obligatoriu să fie întotdeauna un avantaj. Primul lor test adevărat va fi cu noi şi îi anunţ că ne vom vinde scum pielea. Mie, cel puţin, nu îmi place să pierd deloc”, a prefaţat antrenorul „studenţilor”, Marcel Ţenter, întâlnirea care le-ar putea aduce clujenilor cel de-al patrulea titlu din istorie. Dacă ploieştenii au tot lotul valid, clujenii vor trebui să se descurce fără David Lawrence, americanul care s-a operat, ieri, la menisc într-o clinică din Statele Unite.

Meciuri pentru locul trei

Învinsele celor două finaliste din turul precedent al play-off-ului, ELBA Timişoara şi Gaz Metan Mediaş, se vor înfrunta între ele pentru ultima treaptă a podiumului, în finala mică. Aceasta se va disputa după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”, iar primul act va avea loc la Mediaş, astăzi, de la ora 18:00. Seria se va muta, apoi, la Timişoara, pentru un meci care va avea loc miercuri, după care, dacă va mai fi nevoie, se va reveni la Mediaş pentru jocul decisiv.

Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă