20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMeciul Anglia-Europa continua

Meciul Anglia-Europa continua

Echipele din Anglia continua sa domine clar fotbalul european si, pentru al doilea an consecutiv, cele patru echipe din careul de asi al Premier League s-au calificat in sferturile Ligii Campionilor.

Singura formatie din Anglia care a tremurat serios pentru a ajunge in aceasta faza a competitiei a fost Arsenal, care a castigat doar dupa loteria penalty-urilor. Pe Olimpico, Roma a avut nevoie doar de zece minute pentru a anula avantajul englezilor din tur. Dupa golul lui Juan, ambele echipe au preferat sa nu riste si astfel s-a ajuns la lovituri de departajare. Primul a ratat Eduardo, dar Vucinic si Tonetto au ingropat sperantele italienilor, care totusi, cum a spus si Spalletti, au iesit de pe teren "cu capul sus".
Mult mai usor s-a calificat Manchester United, care a intalnit un Inter subred in defensiva. Englezii au punctat rapid prin Vidic, apoi Cristiano Ronaldo a pecetluit in repriza a doua o calificare recunoscuta drept meritata chiar si de trufasul Jose Mourinho, care insa, in ciuda infrangerii, s-a declarat multumit de jocul echipei.

Cel mai periculos adversar al echipelor englezesti pare a fi Barcelona, a carei tripleta Messi, Henry si Eto’o este de neoprit. Ultima victima s-a numit Lyon, care a incasat cinci goluri pe Camp Nou. E drept, francezii au reusit sa puncteze si ei de doua ori, dar criza echipei lui Puel este evidenta. Dupa meci, Guardiola a incercat sa domoleasca euforia din jurul echipei: "Acum toti ne vor spune cat de frumosi si de buni suntem, dar noi trebuie sa ne recuperam fizic si psihic pentru urmatoarele confruntari".
Cu Sapunaru in echipa, FC Porto, chiar daca nu a mai repetat jocul bun din tur, a obtinut o remiza alba, suficienta pentru a elimina formatia Atletico Madrid si a spera in continuarea visului frumos.

» Rezultate: Manchester United-Inter 2-0 (in tur, 0-0), AS Roma-Arsenal 1-0, 6-7 la penalty-uri (0-1), Barcelona-Lyon 5-2 (1-1), FC Porto-Atletico Madrid 0-0 (2-2).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă