35 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialMeci de totul sau nimic pentru FC Farul

Meci de totul sau nimic pentru FC Farul

» FC Farul trebuie sa castige neaparat partida de miercuri cu Gaz Metan pentru a-si mentine aprinse sansele de salvare.

» Marinarii inca mai viseaza la ramanerea in primul esalon, dar mai au o singura modalitate de a obtine aceasta "performanta".

Visul constantenilor de a ramane in Liga I se leaga acum de un singur lucru, ocuparea locului 15 si retrogradarea Argesului. Universitatea Craiova a primit licenta si pentru campionatul urmator, Steaua nu mai fuzioneaza cu Unirea Urziceni, in timp ce de o salvare matematica nu se mai poate vorbi de mult timp. In aceste conditii, marinarii nu pot face altceva decat sa spere la locul 15 si sa astepte decizia de retrogradare a pitestenilor din cauza scandalului in care este implicat patronul acestora, Cornel Penescu.
Sunt insa sase puncte intre Farul si locul 15 ocupat de Gaz Metan Medias. Aceasta diferenta se poate reduce la jumatate daca Farul se va impune sambata in meciul direct, programat la Constanta cu incepere de la ora 19.30. Chiar si cu aceasta victorie, constantenii nu au asigurat locul 15, ei fiind nevoiti sa invinga in ultima etapa la CS Otopeni si sa astepte totodata o infrangere a Gazului in fata celor de la CFR Cluj.

Adversara de sambata a marinarilor mai are inca sanse matematice de a se salva de la retrogradare pe teren. Tehnicianul mediesenilor, Cristi Pusai, a numit meciul de la Constanta o adevarata finala a campionatului.
Acesta a spus: "La Constanta se joaca finala campionatului pentru noi. Important este sa nu pierdem. La un egal sau victorie pastram matematic locul 15, dar pastram si sanse pentru locul 14". De partea cealalta, acelasi discurs cu sansele jucate pana la capat. Antrenorul Farului, Cristian Camui, a spus: "Este aproape imposibil sa obtinem ce ne dorim, ramanerea in primul esalon, dar, atata vreme cat mai sunt sanse, fie ele si teoretice, nu ne ramane altceva decat sa jucam si sa speram intr-o conjunctura favorabila, deoarece nu mai depinde totul de noi".

» Noul presedinte e sigur

Cel care ii va lua locul lui Gheorghe Bosinceanu la finalul acestu sezon, Dumitru Manole, este sigur ca FC Arges va fi retrogradata. Acesta argumenteaza: "stiu ca nu se mai vorbeste de mult de o retrogradare a celor de la FC Arges dar nu cred ca se vrea uitarea acestui caz. Regulamentul spune cat se poate de clar ca aceasta echipa trebuie retrogradata, astfel ca locul 15 ne va permite sa ramanem in primul esalon. Mai ramane ca baietii sa continue evolutiile bune incepute la partida cu pitestenii si in final sa beneficiem de retrogradarea acestora".

Cele mai citite

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...

Încep probele scrise din cadrul Bacalaureatului

Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura, în perioada 1 - 5 iulie, conform...

Avancronica optimei de finală de la EURO 2024 dintre România și Olanda

Naționala de fotbal a României se află în fața unei performanțe istorice la un turneu final al Campionatului European, Tricolorii putând depăși pentru prima...
Ultima oră
Pe aceeași temă