16.9 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialMaลŸinile de salubritate โ€“ urmฤƒrite prin satelit. Vezi rezultatul

MaลŸinile de salubritate โ€“ urmฤƒrite prin satelit. Vezi rezultatul

MaลŸinile firmelor de salubritate au început sฤƒ fie urmฤƒrite prin GPS, iar rezultatele sunt încurajatoare.

Consumul de motorinฤƒ a scฤƒzut cu 30 la sutฤƒ, iar strฤƒzile sunt mai curate. Echipamentele electronice nou instalate pe autospecialele de salubritate indicฤƒ locaลฃia maลŸinii, viteza de deplasare, dar ลŸi poziลฃia periilor – dacฤƒ sunt sau nu coborâte pe asfalt.

Desigur, aceastฤƒ monitorizare nu funcลฃioneazฤƒ la nivelul întregii ลฃฤƒri, ci este vorba deocamdatฤƒ doar de un proiect pilot, aplicat la Constanลฃa.

Echipamentele de localizare au fost instalate pe maลŸinile de gunoi la cererea firmei de salubritate Polaris, de compania CEFIN Systems, care oferฤƒ servicii integrate GPS. Aceasta e doar una dintre noile aplicaลฃii ale sistemelor GPS, a explicat directoarea generalฤƒ a firmei, Cati Mocanu, într-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ susลฃinutฤƒ la BucureลŸti.

În domeniul transporturilor rutiere, noile echipamente de localizare pot preveni “furtul de combustibil, de traseu, de marfฤƒ” ลŸi se pot folosi chiar la maลŸinile cu destinaลฃie specialฤƒ, de transporturi valori. În cazul acestora, echipamentele de localizare pot asigura comunicaลฃie în ambele sensuri, astfel încât conducฤƒtorul auto sฤƒ primeascฤƒ de la dispecerat, prin radio, codul necesar deschiderii semiremorcii cu valori.

Dacฤƒ dispeceratul nu transmite acest cod, ลŸoferul nu are acces la încฤƒrcฤƒturฤƒ.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experienศ›ฤƒ ca jurnalist de peste 20 de ani, atรขt รฎn presa scrisฤƒ cรขt ศ™i online. A รฎnceput sฤƒ lucreze รฎn presฤƒ la ziarul Azi, รฎn anul 1993, รฎn perioada รฎn care era รฎncฤƒ student. Ulterior a lucrat la Adevฤƒrul, Gรขndul ศ™i Green Report. La โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, Mihai Diac lucreazฤƒ din anul 2015. รŽn paralel cu activitatea jurnalisticฤƒ, Mihai Diac ศ™i-a completat ศ™i pregฤƒtirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Naศ›ional de Apฤƒrare ศ™i cursul de pregฤƒtire a jurnaliศ™tilor pentru zone de rฤƒzboi. Printre acศ›iunile sale de documentare jurnalisticฤƒ s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman ศ™i al fregatei romรขneศ™ti Regina Maria, precum ศ™i cele din Afganistan, Irak, Transnistria ศ™i Georgia.
Cele mai citite

Ediศ›ie Tezaur cu dobรขnzi neimpozabile de pรขnฤƒ la 7%

Titlurile de stat emise รฎn cadrul Programului Tezaur sunt transferabile ลŸi se pot rฤƒscumpฤƒra รฎn avans. Titlurile pot fi achiziลฃionate de la Trezoreria Statului, รฎntre...

Furtul din umbrฤƒ: ANAF dezvฤƒluie cazuri de rambursฤƒri uriaศ™e nedeclarate

Zeci de milioane de lei fฤƒrฤƒ declaraศ›ie fiscalฤƒ, noua metodฤƒ de a recicla bani, prin plฤƒศ›i ramburs Vรขnzarea de articole de pescuit, lenjerii de pat,...

Punct de respiro pentru debitori: Indicele ROBOR la 3 luni rฤƒmรขne blocat la 5,55%

ศ˜i ROBOR la 6 luni ia o pauzฤƒ ศ™i stagneazฤƒ la 5,59% ROBOR este rata medie a dobรขnzii la care se รฎmprumutฤƒ, รฎntre ele, instituศ›iile...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ