17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialMarile speranţe ale fotbalului constănţean

Marile speranţe ale fotbalului constănţean

Viitorul Constanţa şi Farul promovează jucători tineri de la propriile şcoli de fotbal.

Fără speranţe la promovare, Viitorul Constanţa şi, mai nou, FC Farul se axează pe promovarea tinerilor jucători. Prima a folosit întreg sezonul Ligii a II-a pentru a aduce în prim-plan jucători din rândurile Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Farul nu a putut face acest lucru până acum pentru că a fost în lupta pentru evitarea retrogradării. Odată încheiată această luptă, tehnicianul Gheorghe Butoiu a decis să dea o şansă jucătorilor formaţi la şcoala de fotbal Farul 2010.

Viitorul este practic campioană la capitolul menţionat mai sus. Tehnicianul Cătălin Anghel a folosit în acest sezon nici mai mult, nici mai puţin de 23 de jucători ce nu au împlinit 21 de ani. Mai mult, jumătate din aceşti jucători au vârste cuprinse între 16 şi 19 ani.

„Am făcut în acest sezon exact ce ne-am propus. Am folo-sit echipa pentru a promova cât mai mulţi jucători de la Academie. Suntem mulţumiţi cu rezultatele acestui sezon şi cred că obiectivul nostru a fost îndeplinit cu succes. Mai sunt de disputat trei etape din actualul sezon şi mai există posibilitatea ca în formula de start a echipei Viitorul Constanţa să mai apară şi alte nume care vor avea ceva de spus în viitor”, a declarat preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Paul Peniu.

Farul întinereşte

Farul nu se poate mândri cu aceeaşi performanţă, însă etapele rămase de disputat până la încheierea sezonului pot să aducă în lotul echipei de pe litoral mai multe nume în premieră. Paradoxal, problemele de lot ale echipei constănţene au dus la întinerirea echipei. La o partidă amicală disputată de Farul „în familie”, tehnicianul Gheorghe Butoiu a apelat la nu mai puţin de cinci jucători din propria pepinieră. Uzun, Sescioreanu, Conţu, Ad. Barbu şi Taşcă au fost chemaţi de antrenorul constănţean la lot şi există şansa ca aceştia să facă parte şi din lotul pe care Farul îl deplasează la meciul cu Steaua II de sâmbătă.

Deplasări pentru Farul şi Viitorul

Cele două echipe constănţene vor juca sâmbătă în cadrul etapei cu numărul 27 din Liga a II-a la fotbal. Marinarii au un meci aparent uşor. Aceştia vor evolua în fieful celor de la Steaua II, echipă virtual retrogradată. Viitorul are o misiune infinit mai dificilă. Echipa pregătită de Cătălin Anghel va juca pe terenul uneia din principalele candidate la promovare, Concordia Chiajna. -Adversara celor de la Viitorul se află pe locul trei în clasament, la trei lungimi de un loc ce i-ar permite promovarea. Ambele jocuri se dispută sâmbătă, de la ora 11.00.

23 de jucători a promovat în această ediţie a Ligii a II-a echipa Viitorul Constanţa.

Cele mai citite

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Ce este burnout-ul și cum putem să-l recunoaștem?

Într-o lume în care ritmul vieții este din ce în ce mai accelerat și presiunile profesionale și personale sunt tot mai mari, burnout-ul a...

Ai nevoie de un credit avantajos? Află de ce să apelezi la un broker de credite

Când veniturile nu îți permit achiziția unor bunuri de valoare sau dezvoltarea unui business, creditele sunt cea mai bună opțiune. Dar cum faci să...
Ultima oră
Pe aceeași temă