17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialMarica loveste din nou

Marica loveste din nou

Internationalul roman Ciprian Marica nu mai poate fi oprit de apararile adverse. Dupa ce reusita sa a adus victoria Romaniei in amicalul cu Spania, atacantul lui Sahtior l-a facut fericit si pe Mircea Lucescu, marcand unicul gol al partidei cu AS Roma, jucata in etapa a V-a a grupei D a Ligii Campionilor.
Marica a lovit letal in minutul 61, cand a reluat cu capul centrarea brazilianului Fernandinho. „Este castigatorul meciului. A beneficiat de apatia defensivei romane si a inscris golul care tine pe Sahtior in lupta pentru calificare”, l-a caracterizat site-ul goal.com. Evolutia excelenta a varfului nationalei Romaniei atat in meciul de la Donetk, cat si in partida tur, jucata la Roma, l-a determinat pe antrenorul romanilor, Luciano Spalletti, sa ceara conducerii clubului italian transferul imediat al lui Marica. Cum si jucatorul si-a exprimat dorinta de a pleca intr-un campionat mai puternic, singura dilema o constituie pretul tranzactiei, Sahtior neacceptand mai putin de 10 milioane de euro.
Mircea Lucescu si-a asezat italieneste echipa pe teren, l-a blocat pe cel mai periculos jucator al oaspetilor, Francesco Totti, nu le-a dat spatii lui Taddei si Mancini si astfel a anihilat trupa lui Spalletti. „Este o victorie dulce, deoarece Roma este una din cele mai puternice echipe din Italia. Nu a fost o victorie la diferenta mare de goluri, dar ne-a oferit o razbunare dupa infrangerea, cu scorul de 4-0, suferita la Roma. I-am facut pe Totti, Mancini si Perrotta sa nu mai ajunga la balon. Sunt foarte bucuros de rezultat, dar mai mult pentru ca ideile mele incep sa dea roade”, a declarat Lucescu la finalul intalnirii. La Sahtior, Razvan Rat a fost integralist, iar Marica a jucat pana in minutul 75, in timp ce Cristian Chivu nu a fost prezent in echipa Romei deoarece a acuzat unele dureri musculare. Succesul in fata Romei le ofera ucrainenilor sansa de a spera la cel de-al doilea loc care duce in optimile Ligii, in cazul in care Sahtior castiga in ultima etapa pe terenul lui Olympiacos, iar Roma pierde acasa cu Valencia.

Barcelona ramane in cursa pentru optimi

Detinatoarea Ligii Campionilor, FC Barcelona, s-a impus cu 2-0 la Sofia, in fata lui Levski si se pastreaza in cursa pentru cel de-al doilea loc al grupei A ce duce in optimile Ligii. Catalanii nu au impresionat in partida cu bulgarii, dar au marcat atunci cand trebuia pentru a domoli elanul gazdelor. „Am vazut mentalitatea corecta. Jucatorii mei si-au regasit increderea. Golurile au cazut la momentul oportun. Nu a fost totusi usor sa castigam la Sofia”, a spus antrenorul Barcei, Frank Rijkaard. In celalalt meci al grupei, nemtii de la Bremen au castigat previzibil cu Chelsea si, cu un egal in ultima runda, pe Nou Camp, lasa Barca in afara Ligii Campionilor.
Lucrurile s-au lamurit si in grupa B, Bayern si Inter promovand in faza urmatoare, in timp ce Sporting si Spartak se vor lupta pentru locul ce duce in Cupa UEFA. Cu Liverpool si PSV Eindhoven calificate inca de acum o etapa, grupa C si-a stabilit si echipa ce merge in UEFA, Bordeaux eliminandu-i din orice calcule pe turcii de la Galatasaray.

Cele mai citite

Dani Olmo s-a accidentat! Cât va lipsi mijlocașul Barcelonei

Barcelona a primit o lovitură neașteptată, după ce Dani Olmo, unul dintre cei mai scumpi jucători transferați în această vară, s-a accidentat și va...

Un întreg departament a demisionat! „Toți cei 25 de membri au plecat”

Potrivit unui raport Bloomberg, întreaga echipă de 25 de membri ai diviziei Annapurna Interactive a demisionat după ce încercările lor de a se scinda...

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă