23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialMari piloti de Formula 1 vin la concursul din mai 2007

Mari piloti de Formula 1 vin la concursul din mai 2007

Mari piloti de Formula 1 vor veni in luna mai 2007 la Bucuresti sa participe la cursa automobilistica din Campionatul Grand Prix Master, organizata sub egida FIA si ACR. Este vorba de o competitie de monoposturi, la care vor participa piloti ca Nigel Mansell, campion mondial, Ricardo Patrese, pilotul cu cele mai multe curse din Formula 1, sau Emerson Fitipaldi, dublu campion mondial.
Ieri, a fost semnat contractul intre Bucharest Ring si GP Masters, in vederea organizarii in urmatorii trei ani a cursei automobilistice din Campionatul Grand Prix Master la Bucuresti.
In 2007, circuitul va avea loc in perioada 17-20 mai si se va desfasura in jurul Palatului Parlamentului, pe traseul: Bd. Natiunile Unite-Bd. Libertatii-Calea 13 Septembrie-Izvor.
“Circuitul va deveni un eveniment traditional in Bucuresti si vreau sa le multumesc tuturor celor care au contribuit si au colaborat pentru organizarea acestui eveniment. Primaria Capitalei nu investeste nimic, ci va inchiria domeniul public pentru organizarea acestui eveniment. Organizatorul este cel care investeste, atat in realizarea circuitului, cat si in readucerea spatiului respectiv la starea initiala, plus taxa pentru utilizarea domeniului public”, a declarat primarul Adriean Videanu.
"Ma bucur foarte mult ca am reusit sa cream un pachet atat de atractiv pentru evenimentul din 2007. Avem doua competitii de top, FIA GT si Grand Prix Masters, plus alte trei campionate extrem de interesante. Faptul ca la Bucuresti vor veni fostele glorii din Formula 1 este un castig imens pentru toata lumea”, a spus Hartmut Beyer, promotorul evenimentului de anul viitor.
"Cursa de la Bucuresti este prima pe un circuit stradal si sunt sigur ca va avea un succes imens. Dupa primele estimari, pe unele portiuni se va merge cu 300 km/h. Sunt sigur ca toti pilotii care concureaza in Grand Prix Masters vor veni cu placere la Bucuresti”, a spus Scott Poulter, CEO Grand Prix Masters.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă