Daca si pentru nominalizarile valabile de data asta la sectoare au existat discutii aprinse, care nu au nimic comun cu acel spirit colegial laudat mereu de Geoana, ma intreb cum va functiona oare democratia pesedista cand va veni timpul sa se decida cu cine va merge PSD la alegerile prezidentiale de anul viitor? Ce se intampla cu adevarat in acest partid probabil ca nici conducatorii lui nu stiu prea bine. Nu ma refer neaparat la circul pentru gasirea unui candidat pentru functia de edil-sef si nici la prezenta a doua tipuri de interese totalmente opuse existente in partid. si nici la modul cum ar putea sa voteze social-democratii daca doctorul Oprescu va concura ca independent pana la urma. Vizez aici numai atitudinea unor politicieni aflati in noul val, unul dintre ei este ideologul Vasile Dancu, care spunea despre Marian Vanghelie ca si-a demonstrat cu brio calitatea de strateg!
Este posibil ca pentru PSD primarul de la 5 sa nu fi fost niciodata altceva decat un cap de coloana, iar Ion Iliescu si Adrian Nastase, conservatori cum sunt dintotdeauna, sa nu fi stiut ce coleg de valoare au in Organizatia de partid Bucuresti, din care fac si ei parte. A fost nevoie, iata, de un conflict acerb pentru ca Marean sa-i lase pe dinafara pe Oprescu si Mitrea, renuntand in ultimul moment la intentia de a mai candida pentru a-i deschide usa lui Cristian Diaconescu. In acest mod, Vanghelie a reusit sa arate ca stie sa se impuna in fata unor lideri cu opinii diferite in privinta evolutiei PSD in campania electorala. Nu exista alta explicatie nici in cazul desemnarii candidatilor pentru primariile de sector, unde acelasi Vanghelie a incercat sa-i arunce in foc pe cativa lideri pesedisti, fara sa-i consulte daca si vor. Nu cred ca Victor Ponta, Titus Corlatean si serban Nicolae au fost intr-o situatie mai jenanta vazandu-l pe colegul lor cum forteaza mana partidului doar pentru ca este presedintele Filialei PSD Bucuresti. Nimeni dintre greii social-democrati nu a fost de fata cand Vanghelie a prezentat, luni seara, numele candidatilor pentru sectoare. A fost lasat sa faca practic aproape ce vrea, neavand nici o interdictie de la "centru". O fi bine, o fi rau? Daca luam in calcul calitatea strategiilor facute de Vanghelie, inseamna ca PSD merge spre triumf.
Cine mai poate sa-l opreasca pe Cristian Diaconescu? Blaga? Sau Orban? Mai lipsea ca Marian Vanghelie sa fie si sef de campanie pentru ca tacamul sa fie complet. Iata cum principalul partid din opozitie vrea sa castige Capitala. Acum nu-i mai ramane decat sa se inteleaga cu PC pentru a avea acces la Antene. Este un partid unde democratia interna nu difera prea mult de cea cu care se lauda Mircea Geoana ca o are PSD. Cine se aseamana se aduna. Diferenta o face insa "capul de coloana". Abia dupa ce vor trece alegerile presedintele pesedist isi va da seama unde a gresit. Ma tem insa ca atunci va fi prea tarziu. Nu pentru ca partidul sau ar putea pierde din nou functia de primar general. In definitiv, nici Geoana nu se asteapta ca PSD sa castige. Cam greu sa crezi ca bucurestenii ii vor vota pe pesedisti. Problema lui Mircea Geoana va aparea dupa alegerile locale, cand se va discuta iarasi cu cutitele pe masa tot despre candidati. Nu uitati parlamentarele si prezidentialele! Prin urmare, ce te faci daca se repeta traditia conform careia cine candideaza la Primaria Generala ajunge presedinte la partid? PSD este cel mai bun exemplu, iar Mircea Geoana intuieste ce-l asteapta. Vedeti ce bataie lunga are strategia lui Vanghelie?