21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialMara l-a facut uitat pe Trica

Mara l-a facut uitat pe Trica

» Ultimul transfer al CFR-ului s-a integrat neasteptat de rapid in jocul clujenilor si oficialii campionilor nu il mai plang pe fostul numar 10.

Imediat dupa ce, principalul artizan al cuceririi eventului in sezonul trecut de catre CFR Cluj, Eugen Trica, a fost cedat la Anorthosis Famagusta, oficialii campionilor au inceput sa-i caute un inlocuitor. La inceputul anului a fost adus argentinianul Paolo Frangipane in Gruia, iar presedintele Iuliu Muresan nu a scapat ocazia sa-l numeasca "noul Trica", caruia i-a si dat, de altfel, numarul 10 pe care olteanul l-a avut la Cluj. In primele zile ale acestei luni, insa, noul Trica a fost numit Bogdan Mara, jucatorul venit liber de contract de la Unirea Urziceni. Meciurile amicale pe care CFR-ul le-a disputat pana acum "i-a dat dreptate" fostului pitestean sa se considere omul cel mai potrivit pentru a-i lua locul fostului decar din Gruia, atat pe teren, cat si in inimile fanilor.

 

Mara a jucat perfect si in ultimul amical al CFR-ului, castigat cu 2-0 in fata croatilor de la Slaven Koprivnica si a demonstrat ca s-a integrat destul de bine in noua idee tactica instaurata de Dusan Uhrin Jr. Jucatorul, care a inscris cinci goluri in turul campionatului, a fost aproape de cel mai frumos gol al CFR-ului marcat in aceasta iarna, insa lobul sau executat cu spatele, de la 16 metri, a cazut pe bara portii croate.
Mara s-a revansat in a doua repriza, atunci cand i-a pus pe cap o minge lui Yssouf Kone, pentru 1-0. "Ma bucur ca am reusit sa ma integrez destul de repede in echipa, cum am mai spus, m-au ajutat si colegii. Ma simt foarte bine la CFR si sper sa prind si un loc de titular, pentru a-mi ajuta echipa cat mai mult sa castige. Acesta este un lucru foarte important, pentru ca victoriile aduc victorii. Nu e important ca eu sa marchez, ci important este ca CFR Cluj sa castige cat mai multe meciuri. Eu ma mul tumesc si cu pase decisive pentru colegii mei", a spus Mara, cel care va fi utilizat de catre antrenorii CFR-ului pe postul de mijlocas dreapta, acolo unde a fost incercat si Emmanuel Culio, insa la inceputul pregatirilor.

PROBLEME
Venirea lui Bogdan Mara la CFR, insa, mai ales, randamentul acestuia pe partea dreapta a atacului clujean, il aboneaza, practic, la un loc in primul "11" al campionilor. De asemenea, partea stanga a ofensivei feroviarilor va fi in sarcina uruguaianului Alvaro Pereira, promovat din postura de fundas. In aceste conditii, Emmanuel Culio, a carui ramanere la Cluj i-a incurcat destul de serios atat pe sefii, cat si pe tehnicienii CFR-ului, isi are postul de titular amenintat, mai ales ca la centrul terenului "eroul de pe Olimpico" nu prea este in apele sale.

Cele mai citite

Lumi paralele: cozi la ghișee cu ANAF digitalizat

Imaginează-ți două lumi care coexistă. Într-o parte, un oraș digital, luminos și modern, unde toate documentele circulă la viteza luminii, click-urile deschid porți către...

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...

Peste 22.000 de persoane trec în Siria în contextul loviturilor israeliene asupra Libanului: surse de securitate siriene.

Surse de securitate siriene au declarat că peste 22.000 de persoane au trecut din Liban în Siria prin două dintre punctele de trecere a...
Ultima oră
Pe aceeași temă