22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecial"Mandorlini rămâne!"

“Mandorlini rămâne!”

Finanţatorul CFR a pus capăt speculaţiilor şi l-a confirmat în funcţia de antrenor pe Andrea Mandorlini şi în sezonul următor.

Câştigarea campionatului şi par­ticiparea, automat, în grupele Ligii Campionilor este o performanţă care pentru orice antrenor înseamnă garanţia continu­tăţii la respectiva formaţie. La CFR însă lucrurile sunt puţin mai complicate din acest punct de vedere şi, cu episodul „Ioan Andone” încă viu în memoria fanilor alb-vişinii, este nevoie întotdeauna de o confirmare. Astfel, după o serie de speculaţii referitoare la numele noului antrenor din Gruia, apărute şi pe fondul unei tăceri cu privire la acest subiect din partea oficialilor, ieri, finanţatorul Arpad Paszkany a ţinut să pună capăt tuturor zvonurilor. 

„Vă garantez că Andrea Mandorlini va fi prezent la concertul Iron Maiden din postura de antrenor al CFR-ului, pentru că nu va fi schimbat. A adus cel de-al doilea titlu în Gruia, şi-a îndeplinit obiectivul, aşa că nu avem nici un motiv să-l dăm afară. Am tot văzut că se scrie ba de Hagi, ba de Bölöni sau Doll, dar acestea sunt doar pure speculaţii. Singura dată când mă voi certa cu Mandorlini va fi la finala Ligii Campionilor, deoarece eu voi ţine cu Bayern München, iar el va fi fan Inter”, a explicat finanţatorul ardelenilor.

Cam acelaşi mesaj l-a avut şi acum doi ani către Ioan Andone, căruia i-a promis că va ieşi la pensie de pe banca CFR-ului, dar a fost demis înainte să înceapă Liga Campionilor.

„Pe Andone nu l-am dat afară după ce a cucerit eventul, ci după şase etape din următorul sezon, când echipa a strâns doar opt puncte, iar situaţia nu era prea roză”, a explicat „Arpi”. Un mesaj subtil transmis lui Mandorlini, care, astfel, trebuie să înceapă campionatul următor cu dreptul pentru a prinde pe banca CFR-ului imnul Ligii Campionilor. 

Italiano vero

Andrea Mandorlini, 49 de ani, a debutat la CFR Cluj cu o înfrângere, 0-2 în meciul cu FC Vaslui, din etapa a 14-a. Treptat, tehnicianul care a promovat-o pe Atalanta în Serie A, în 2003, a impus un stil italian echipei şi a câştigat foarte multe meciuri la limită, 1-0. În pau­za competiţională, Mandorlini a adus la echipă primul italian din istoria Ligii I, Roberto de Zerbi şi, la final, a devenit primul antrenor din străinătate care a cucerit titlul de campion cu o echipă românească.

Cele mai citite

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă