27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialMajorari-record de salarii la "TMK" Resita

Majorari-record de salarii la „TMK” Resita

Sindicalistii de la „TMK” Resita (actuala denumire a Combinatului Siderurgic din municipiu) au reusit sa obtina majorari-record de salarii, in urma negocierii noului contract colectiv de munca pe unitate. Potrivit liderului Sindicatului „Vatra”, Iancu Muhu, in anul 2007 veniturile lunare ale muncitorilor vor fi majorate in doua transe: o data cu 80 RON, de la 1 ianuarie, si apoi cu inca 60 RON, incepand cu luna august.
In felul acesta salariul minim va ajunge la 700 RON, cu aproape 200 RON mai mult decat media pe ramura (siderurgie-metalurgie). In timpul negocierilor cu patronatul, sindicalistii au obtinut si alte majorari salariale. Astfel, prima de vacanta a fost stabilita la 500 RON, prima de Craciun – la 575 RON, iar cea de Paste – la 260 RON.
In plus, mai exista o prima, de 320 RON, care se acorda de Ziua Siderurgistului. Totodata, in acest an angajatii vor fi remunerati cu o alta prima de 300 RON, precum si o punga cu dulciuri in valoare de 80 RON. „Ma bucur ca am negociat in avantajul membrilor nostri de sindicat si sper ca acelasi lucru sa se intample si in luna ianuare, atunci cand vom discuta prevederile Pactului Social ce expira in curand”, a mai spus Iancu Muhu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă