13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialLotul "Spuma si Bibanul", pus in libertate

Lotul „Spuma si Bibanul”, pus in libertate

Cu o saptamana inainte de pronuntarea sentintei definitive, ultimele 12 persoane aflate in arest preventiv in Dosarul "Spuma si Bibanul" au fost eliberate sambata dimineata, in jurul orei 1.00, din Penitenciarul de Maxima Siguranta de la Colibasi. Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat vineri ultimul termen in recursul pronuntat atat de inculpati, cat si de procurori, impotriva sentintei din data de 26 iunie 2007, a judecatorilor de la Curtea de Apel Pitesti, iar decizia va fi comunicata in 25 ianuarie.

In acelasi timp, instanta a dispus eliberarea ultimului "lot", aflat in arest preventiv de mai bine de trei ani, dupa ce in vara anului trecut alte patru persoane au parasit inchisoarea.
"Pana la eliberarea noastra din penitenciar nu am apucat sa vedem motivatia instantei, dar, probabil, judecatorii si-au dat seama in sfarsit ca nu este real ceea ce scrie in rechizitoriu. In ceea ce priveste sentinta Inaltei Curti, in mod cert, va fi una de casare a primei sentinte pronuntate, pentru ca atat aparatorii nostri, cat si Parchetul au solicitat acest lucru, din motive diferite, bineinteles. Pe parcursul procesului, au fost foarte multe vicii de procedura si noi am depus si la Strassbourg o sesizare privind incalcarea dreptu-rilor omului", a declarat ieri Lucian Sarbu, zis "Spuma".
Aparatorii inculpatilor au reclamat in repetate randuri depasirea termenului rezonabil al masurii de arest preventiv, conform jurisprudentei europene, insa abia in iune anul trecut au fost operate primele eliberari in acest dosar.  
In data de 26 iunie 2007, Curtea de Apel Pitesti a decis aplicarea unor pedepse cu inchisoarea cuprinse intre doi si 11 ani pentru inculpatii din acest dosar, intre care se gasesc si patru politisti si chiar fostul sef al Politiei municipiului Deva, Ioan David.

Ancheta care vizeaza existenta unui presupus grup infractional condus de Lucian Sarbu – zis Spuma si Constantin Bumbaru – zis Bibanu, care ar fi beneficiat de protectia politistilor, a demarat in anul 2004, cand 16 persoane din judetul Hunedoara au fost arestate pentru comiterea unor fapte de violenta, santaj sau jocuri de noroc.  

Cele mai citite

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă