22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE Livia Stanciu, preşedintele ÎCCJ: Sunt împotriva modificărilor legislative privind dezvăluirile...

VIDEO. UPDATE Livia Stanciu, preşedintele ÎCCJ: Sunt împotriva modificărilor legislative privind dezvăluirile din dosare propuse de senatorul Nicolae. Reacţia lui Ponta

UPDATE 15:41  Premierul Victor Ponta spune că situaţia privind avizul negativ faţă de propunerea legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae a fost "ca la Radio Erevan", întrucât Ministerul Justiţiei a emis avizul acum opt zile, Ponta susținând că acum aşteaptă "toate laudele" că vrea să-i "apere" pe jurnalişti. Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Hunedoara, că Ministerul Justiţiei a dat în urmă cu opt zile avizul negativ pentru propunerea legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae, informează Mediafax.

_ _ _ 

Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, a declarat, joi, că va prezenta la Comisia Juridică un punct de vedere referitor la amendamentul lui Șerban Nicolae privind dezvăluirile din dosare. Stanciu a mai spus că încă nu a văzut propunerea lui Șerban Nicolae, însă nu este de acord ca libertatea presei să fie îngrădită.  

”Ne aduce nouă o serie de probleme legate de publicarea propunerilor judecătorești. Sunt mai multe hotărâri de etapă care e bine să fie cunoscute de colegii magistrați și de reprezentanții presei. Noi nu le mai putem supune publicității motivați de existența acestei infracțiuni de contromitere a justiției, dacă ar fi date înainte de o hotărâre definitivă. Dacă aș da avizul pentru a se publica aș deveni subiect al acestei infracțiuni”, a mai spus șefa ICCJ.

”Cred că modificarea operată sau propunerea legislativă vizează alineatul 3 al infracțiunii de compromitere a intereselor justiției unde se vorbește de divulgarea datelor de un martor expert. Propunerea viza orice persoană, inclusiv presa”, a completat Livia Stanciu.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/6350320e3c51f8bf9d4c76025af82ad0/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Guvernul a avizat nefavorabil propunerea senatorului PSD Șerban Nicolae de a modifica Codul Penal, potrivit căreia, cei care dezvăluiau informaţii din dosare riscau să fie pedepsiţi cu închisoarea până la trei ani, la câteva ore după ce pe site-ul Guvernului apăruse un comunicat ce prevedea un aviz favorabil. Reprezentanții Guvernului au afirmat că ar fi fost vorba de o eroare tehnică. (Detalii AICI)

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă