15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialLimba rusă, obligatorie pentru muncitori străini din această ţară?

Limba rusă, obligatorie pentru muncitori străini din această ţară?

Utilizarea altei limbi decât cea rusă la locul de muncă ar putea fi în curând interzisă, la cererea a doi parlamentari naţionalişti ruşi, anunţă publicaţia The Moscow News. Informaţia se regăseşte şi pe fluxul agenţiei RIA Novosti.

Deputaţii Yan Zelinsky şi Yelena Afanasyeva au spus că muncitorii străini nu vorbesc, de regulă, limba rusă la serviciu, ceea ce poate genera probleme la locul de muncă.

“Cetăţenii străini discută între ei în limba maternă, în timpul orelor de lucru, ceea ce poate crea resentimente în rândul colegilor ruşi“, au spus deputaţii.

Aceştia solicită ca toţi lucrătorii străini care au contract de muncă în Rusia să fie obligaţi să vorbească această limbă la serviciu.

Citeşte şi: Baza de la Deveselu, în discursul lui Putin din Parlamentul Rusiei

Limba rusă este singura limbă oficială recunoscută în această ţară multietnică.

Deputaţii nu au specificat însă dacă utilizarea limbii ruse trebuie să obligatorie atât în comunicarea scrisă, cât şi în cea verbală sau cum va afecta decizia companiile străine din Rusia.

În ultima perioadă, această ţară a fost zguduită de tensiuni interetnice din cauza valului de străini care au venit să lucreze în Rusia.

Conform unui sondaj realizat în luna octombrie de centrul independent Levada, 66% dintre cei chestionaţi au susţinut ideea că „Rusia este doar pentru ruşi”, faţă de 55% în 2002.

Cele mai citite

Un nou cutremur în zona Vrancea. Ce intensitate a avut

Un cutremur s-a produs duminică, 29 septembrie, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru...

Extrema dreaptă din Austria, dată câștigătoare a alegerilor parlamentare

Extrema dreaptă din Austria se îndreaptă spre un succes istoric în alegerile parlamentare de duminică din Austria, conform primelor estimări care au fost publicate...

Partidul lui Nehammer pierde alegerile din Austria, în fața extremei drepte

Partidul Libertăţii de extremă-dreapta din Austria se îndreaptă spre o victorie fără precedent, în alegerile generale Proiecțiile, bazate pe rezultatele inițiale, dau pentru partidul lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă