Începând de anul acesta, studenţii şi masteranzii de la ASE Bucureşti au la dispoziţie un program de mentorat şi internship menit să le crească competitivitatea şi integrarea în piaţa muncii. Programul a fost lansat în primăvara acestui an de către Asociaţia Community Links, cu scopul de a oferi alternative educaţionale şi oportunităţi profesionale studenţilor economişti, după cum ne-a declarat fondatoarea asociaţiei, D-na Corina Vinţan. În etapa pilot, programul a oferit 74 de stagii de internship în 17 companii din domeniile cele mai diverse, de la jurnalism economic, marketing, finanţe şi bănci, vânzări, transporturi, turism, relaţii internaţionale, contabilitate şi audit, construcţii, industrie petrolieră şi până la telefonie mobilă. La aceste stagii s-au înscris 384 de studenţi, un număr evident mai mare decât stagiile puse la dispoziţie, însă dintre studenţii care au încheiat cu succes perioada internship-ului, 10% au primit şi oferte de muncă, a precizat doamna Vinţan.
Pentru noul an academic, Corina Vinţan ne-a spus că programul va oferi două stagii de internship care vor cuprinde perioadele martie – iunie 2013 şi iulie – octombrie 2013, iar studenţii doritori să participe la primul stagiu vor trebui să se înscrie în procesul de selecţie al cărui start se va da pe 12 decembrie 2012.
Corina Vinţan: Consider că este singurul program adresat studenţilor economişti care are această combinaţie unică de inspiraţie, oportunitate şi experienţă, şi sper ca el să însemne pentru mulţi din cei care au participat deja sau vor participa în acest an, paşaportul spre succes.
Inspirat de întâlnirea cu un om care i-a marcat viaţa şi alegerile profesionale, acest program este un omagiu şi o datorie morală în aceeaşi măsură, ne-a mărturisit Corina Vinţan. Mentoratul trebuie să fie o soluţie de viaţă, nu numai de carieră, pentru că între mentor şi discipol se instalează un dialog onest şi productiv, în care tinerii, sub îndrumarea seniorilor, îşi pot face alegerile în cunoştinţă de cauză, consideră aceasta. Întrebată despre beneficiile acestui program în comparaţie cu alte programe care oferă stagii profesionale, Corina Vinţan a subliniat dubla calitate a programului Lider Ovidiu: oferă experienţă de muncă în mari companii din România, cu posibilitatea de a alege compania, dar şi departamentele din cadrul companiei, şi oferă în al doilea rând, şansa unor întâlniri inspiraţionale cu cei mai credibili, dinamici şi profesionişti lideri din România care şi-au clădit cariere şi business-uri oneste şi durabile. Aşadar, programul se vrea în aceeaşi măsură şi unul de leadership, un formator de noi caractere, capabile să activeze într-o societate bazată din ce în ce mai mult pe inovaţie, creativitate şi determinare.
Eu consider că este singurul program adresat studenţilor economişti care are această combinaţie unică de inspiraţie, oportunitate şi experienţă, şi sper ca el să însemne pentru mulţi din cei care au participat deja sau vor participa în acest an, paşaportul spre succes, a mai spus Corina Vinţan.
Amintim că pe 28 noiembrie, Asociaţia Community Links a lansat prima serie de dezbateri şi întâlniri inspiraţionale cu lideri de succes, în cadrul conferinţelor Lider Ovidiu Talks. În rolul de modele inspiraţionale au fost Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea primei firme româneşti producătoare de dermatocosmetice – Ivatherm, Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines România, şi Simion Vasile, Managing Partner, reprezentantul Ecovis în România. (C.L.)