17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialLibraria "Romulus Guga" se desfiinteaza

Libraria „Romulus Guga” se desfiinteaza

» Imobilul in care functioneaza cea mai mare si cunoscuta librarie din centrul municipiului Targu-Mures va deveni banca

Proprietarul imobilului in care se afla Libraria "Romulus Guga", omul de afaceri Mircea Musgociu, a decis inchirierea spatiului, unei banci. El spune ca, de la data preluarii si pana in prezent, libraria nu i-a adus profit.
"Una este sa iubesti cartea, alta e sa o citesti si alta e sa o vinzi. Orice activitate comerciala nu poate sa mearga in pierdere la nesfarsit", a declarat, ieri, Musgociu, care a preluat odata cu Libraria "Romulus Guga" si alte librarii si chiar cladirea care adapostea centrul de librarii din Targu-Mures, respectiv sediul Sedcom Librarii, pe care a reamenajat-o si a inchiriat-o E.On Gaz Romania, care si-a amplasat aici sediul central.
"Noi am incercat sa suportam pierderile astea pe spatiile care le avem inchiriate, dar nu putem la nesfarsit", a mai subliniat omul de afaceri muresean, care este, insa, de parere ca locul Librariei "Romulus Guga" va fi luat de alte librarii care sunt interesate sa intre pe piata din Targu-Mures.
Intentiile omului de afaceri de a scoate practic libraria in strada si a gazdui in spatiul acesteia o banca ii nemultumeste pe targumureseni. seful Inspectoratului Teritorial de Munca Mures, Carmen Vamanu, a demarat chiar o actiune de strangere de semnaturi care sa-l determine pe Mircea Musgociu sa revina asupra deciziei. "Sigur, nu poti interveni intr-un act comercial, dar cand e vorba de o librarie si singura, mi se pare usor ciudat", a declarat Vamanu. Fostul director al Bibliotecii Judetene de la Targu-Mures, Dimitrie Poptamas, spune ca se astepta la decizia lui Musgociu. Poptamas critica, insa, si el faptul ca municipiul Targu-Mures va ramane practic fara un simbol al vietii sale culturale datorita dorintei unui om de afaceri de a obtine profit, dar si ca urmare a faptului ca statul nu a gestionat bine problema librariilor.

ACHIZITIE

Mircea Musgociu a preluat spatiile SC Sedcom Librarii in martie 2005, cand a cumparat  pachetul majoritar de actiuni de la SC Eurosuvenir SRL Arad. Tranzactia s-a derulat pe bursa, iar pentru pachetul de 82,4 % din actiuni, Musgociu a platit aproximativ 10 miliarde de lei. La acea data, SC Sedcom Librarii detinea sase spatii comerciale: sediul central de pe strada Justitiei, care a fost inchiriat E.On Gaz Romania imediat dupa reno-vare, un spatiu in cartierul Dambu Pietros si unul in Unirii, dar si doua librarii la Tarnaveni si una la Reghin.

Cele mai citite

VIDEO. Momentul în care Maia Sandu a fost surprinsă de cutremur în platoul unei emisiuni TV

Cutremurul recent din România a avut un impact resimțit și în Chișinău, unde președintele Moldovei, Maia Sandu, se afla în direct la emisiunea „Ediție...

George Pușcaș a dat cărțile pe față în urma scandalului de națională! „Vreau să clarific totul!”

În ultimele zile, au circulat speculații despre o posibilă plecare a lui George Pușcaș din cadrul echipei naționale a României. Atacantul a ieșit în...

Camila Giorgi a revenit după o absență misterioasă de 6 luni!

După ce a fost „dată dispărută” timp de șase luni, Camila Giorgi a revenit la Roma, iar avocatul său a dezmințit zvonurile conform cărora...
Ultima oră
Pe aceeași temă