15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialLa Limanu, tranzactii dubioase cu terenuri

La Limanu, tranzactii dubioase cu terenuri

Sosit in Romania pentru a-si construi o casa de vacanta in zona Vama Veche, un american a avut surpriza sa constate ca terenul achizitionat in urma cu un an are alt amplasament. Desi i s-a spus ca terenul va fi pozitionat la malul marii, desi i s-a aratat amplasamentul, zilele trecute, cand a dorit sa-si construiasca casa, a constatat – dupa cum sustine cetateanul Veron Andre Stancuna – ca lotul sau este undeva in apropierea granitei cu bulgarii.

In luna mai a anului trecut, cetateanul american Veron Andre Stancuna a cumparat de la Ion si Florentina Verdes suprafata de 1.000 mp teren fara constructii, situat in intravilanul comunei Limanu, localitatea Vama Veche. In contractul de vanzare-cumparare se specifica: „Am dobandit suprafata de teren pe care o instrainam prin cumparare de la Stefan Cubaniti, in baza contractului de vanzare-cumparare autentificat cu nr. 5068/2003, la Biroul Notarilor Publici Spinu si Charcovschi”. O luna mai tarziu, acelasi cetatean american a cumparat inca 500 mp, teren achizitionat de la acelasi vanzator, situat tot in intravilanul localitatii Vama Veche, tranzactia fiind realizata prin acelasi notar. Vanzatorii – familia Verdes – au cumparat terenul tot de la Stefan Cubaniti. Desi vanzatorii, la perfectarea contractului de vanzare-cumparare, au sustinut ca terenul vandut se afla pe malul marii, cumparatorul a constatat ca acesta este situat pe fostul poligon al unitatii de graniceri din 2 Mai, in apropierea granitei bulgare.

Plangere penala

In urma verificarilor, am constatat ca Stefan Cubaniti a fost consilier comunal, iar Verdes – functionar public tot in cadrul Primariei Limanu. Cetateanul american Veron Andre Stancuna este indignat pentru ca cel de la care a achizitionat terenul i-a prezentat un lot in apropierea marii. Socul l-a avut zilele trecute, cand a dorit sa inceapa documentatia pentru a-si construi casa si a constatat ca terenul lui este amplasat undeva in apropierea granitei.
Contactat telefonic, avocatul americanului ne-a declarat ca, in urma vanzarii succesive, trebuie vazut actul intocmit in baza Legii 18, respectiv titlul de proprietate, atribuit lui Stefan Cubaniti. Intrucat americanul sustine ca i s-a aratat un alt lot, se va incerca rezolvarea problemei legate de amplasare. Fara o schita clara, un plan de situatii, e greu de constatat unde este amplasat terenul in litigiu. In cazul in care, in urma cercetarilor, se va constata ca Veron Andre a fost inselat, cetateanul american intentioneaza sa faca plangere impotriva vanzatorilor Verdes si Cubaniti, la organele de urmarire penala. Se pare ca suntem in fata savarsirii unei infractiuni de inselaciune.

„Imi este teama pentru familia mea!”

Aceasta a fost declaratia americanului cand a fost intrebat ce doreste sa faca in continuare. Experientele prin care Veron Andre a trecut de cand se afla in Romania nu se opresc aici. Cetateanul american afirma ca nepotul si fiul sau, in varsta de cinci ani, au fost agresati de patronul pensiunii in care au fost cazati. Americanul a obtinut acte medicale pentru copii si urmeaza sa obtina certificate medico-legale. In functie de aceste acte medicale, intentioneaza sa formuleze plangeri penale.
„Vreau sa ma intelegeti! Imi place in Romania, dar ceea ce mi s-a intamplat mie si familiei mele este inadmisibil. In loc sa-mi petrec frumos vacanta, ma tem pentru copiii mei! Umblu pe la avocati si pe la redactiile ziarelor. Nu am facut decat sa-mi cer drepturile! Repet, ador oamenii de aici, dar imi este teama pentru familia mea”, a declarat cetateanul american.

Cele mai citite

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă