23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialKovesi, despre Morar: Cred că este persoana potrivită pentru Parchetul General

Kovesi, despre Morar: Cred că este persoana potrivită pentru Parchetul General

Fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, la ieşirea de la sediul Parchetului General că a avut o discuţie cu Daniel Morar despre atribuţiile acestuia pentru perioada în care va fi la conducerea instituţiei.

Kovesi le-a spus jurnaliştilor că Daniel Morar este ”persoana potrivită” pentru a asigura interimatul la Parchetul General, de aceea a considerat potrivită numirea acestuia.

Totodată, Kovesi a subliniat că în cursul întrevederii din această dimineaţă, au discutat ”despre chestiunile administrative” care trebuiesc rezolvate de Daniel Morar.

Codruţa Kovesi îşi încheie, marţi, activitatea la conducerea Ministerului Public, ea este singurul procuror general al României care îşi duce mandatul până la capăt.

Kovesi l-a delegat,luni, pe şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, pentru şase luni.

Fostul procuror genaral a explicat că a luat această decizie pentru că Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participă la evaluăril în cadrul MCV şi are experienţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate în ceea ce priveşte activitatea Ministerului Public.

Citeşte şi:

KOVESI l-a delegat pe DANIEL MORAR interimar la CONDUCEREA PARCHETULUI GENERAL

„Operaţiunea Morar” strică planurile USL la Justiţie

Cele mai citite

Încep probele scrise din cadrul Bacalaureatului

Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura, în perioada 1 - 5 iulie, conform...

FOTO. Accident cu cinci morți și un rănit, în județul Suceava

Un accident rutier soldat cu cinci morţi şi un rănit s-a produs, în această dimineaţă, pe raza localităţii Cumpărătura din judeţul Suceava, au informat...

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă