30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis: Ar fi trebuit să fie 100% lângă candidatul PNL. Atitudinea...

Klaus Iohannis: Ar fi trebuit să fie 100% lângă candidatul PNL. Atitudinea lui Antonescu ridică semne de întrebare.

Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale la președinție, a declarat marți că s-ar fi așteptat ca fostul lider PNL Crin Antonescu să îl sprijine în cursa prezidențială deoarece ar fi absolut normal ca un fost președinte liberal să fie sută la sută pentru candidatul propriului partid, informează MediafaxFostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, săptămâna trecută, că nu are un candidat preferat la alegerile prezidenţiale, el arătând că nu îl susţine pe Klaus Iohannis, candidatul PNL, pentru că nu este convins de acesta.  

Întrebat, într-o emisiune la TVR 1, care este candidatul său preferat în această campanie electorală, Antonescu a răspuns: ”Nu am”. Întrebat dacă, în calitate de liberal, nu are un candidat preferat şi dacă nu îl preferă nici pe candidatul propus de PNL, Antonescu a răspuns: ”Nu”. Întrebat, ulterior, de ce nu îl susţine pe Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidenţiale, Antonescu a răspuns: ”Pentru că nu sunt convins”.

La observaţia moderatorului că el a fost cel care l-a propus pe Iohannis pentru funcţia de premier şi l-a ”făcut” prim-vicepreşedinte al PNL, Antonescu a replicat că aici este vorba despre Preşedinţia României.

El a arătat că, pentru persoana sa, Iohannis a ridicat un semn de mare întrebare când a făcut declaraţii contradictorii despre evenimentele din 2012. "În momentul în care domnul Iohannis vine şi spune două lucruri contradictorii despre întâmplările din 2012, pentru mine asta, la un candidat prezidenţial, e un semn de mare întrebare”, a subliniat Antonescu.

El a arătat că, în ciuda acestui lucru, ca şi a altora, de detaliu, convingerea sa că România nu are nevoie de un preşedinte pesedist nu este zdruncinată.

 

Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă