16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialJocurile sportive de la Dinamo, doi ani cu "cortul"

Jocurile sportive de la Dinamo, doi ani cu „cortul”

Batrana sala a sporturilor din soseaua stefan cel Mare, in care timp de mai bine de 60 de ani componentii Clubului Sportiv Dinamo si-au desfasurat cea mai mare parte a activitatii, va fi stearsa de pe fata pamantului in cateva zile.
Lucrarile de demolare au demarat la inceputul acestei saptamani si, potrivit planurilor, se vor incheia in maximum 20 de zile. "Sacrificiul" vechii incinte din "Groapa" nu va fi insa gratuit, in aproximativ doi ani pe acelasi loc urmand a se inalta una dintre cele mai moderne sali de sport multifunctionale din Capitala.

"Se poate spune ca am crescut in vechea sala din stefan cel Mare si mi s-a strans sufletul cand a inceput demolarea. Am depasit insa imediat momentul, la gandul ca pe locul fostelor ruine se va inalta o alta sala, ultramoderna. Noua incinta va gazdui nu numai antrenamentele si intalnirile oficiale ale echipelor dinamoviste din campionatele interne si cupele europene, la aproape toate disciplinele, ci va putea fi folosita si ca sala auxiliara pentru intreceri de anvergura cum ar fi campionate europene sau mondiale, daca va fi cazul. Noua sala multifunctionala va respecta toate standardele internationale impuse atat din punct de vedere al inaltimii, cat si al dimensiunilor terenurilor si tribunelor care vor gazdui in principiu 1.200 de spectatori, dar, in functie de necesitati, exista posibilitatea ca numarul locurilor sa fie marit la 1.600 sau chiar 1.800", a precizat chestorul Marcel Popescu, presedintele CS Dinamo. Pana la finalizarea noii sali de sport, care va costa in jur de 5 milioane euro, dinamovistii vor avea insa de suferit in special la capitolul jocuri sportive: handbal, volei si baschet.

Handbalul alb-rosu se muta la Alexandria
Pana la definitivarea salii din stefan cel Mare, echipele feminine si masculine de volei vor juca intr-o sala bucuresteana din Balta Alba, iar handbalul se va juca la Alexandria.
"Colaboram foarte bine cu clubul sportiv din Alexandria, care este la doar 77 km de Bucuresti, si in curand sper sa semnam un parteneriat prin care teleormanenii sa ne sprijne cu gazduirea partidelor team-ului nostru de handbal, iar noi sa le sprijinim echipa de baschet fete, care nu-i exclus ca in cateva zile sa se numeasca CST Dinamo – Alexandria", a spus chestorul Marcel Popescu.

Baschetul, in situatie critica
Deocamdata singura echipa dinamovista "in aer" este cea de baschet, care s-a inscris in Cupa Europeana Balcanica, si momentan nu are unde juca meciurile internationale. "Chiar daca din start am scos din discutie salile stelistilor, exista totusi si alte variante. Pentru ca ne dorim ca baschetbalistii nostri sa ramana sa joace cat mai aproape de suporteri, in sectorul 2, suntem in discutii avansate cu conducatorul unei institutii de invatamant superior care poseda o sala noua de sport in zona si, in acelasi timp, ne bazam pe sprijinul primarului Neculai Ontanu", a mai spus Marcel Popescu.

Cele mai citite

Sfârșit tragic pentru o tânără absolventă de Medicină. A murit într-un accident rutier

Sfârșit tragic pentru o absolventă de Medicină, care și-a pierdut viața într-un accident rutier din Bistrița-Năsăud. Tânăra se afla ca pasageră pe o motocicletă...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Atac armat în SUA: cel puțin patru persoane și-au pierdut viața

Un atac armat tragic a avut loc sâmbătă seara în Birmingham, Alabama, unde mai mulți atacatori au deschis focul, ucigând patru persoane și rănind...
Ultima oră
Pe aceeași temă