16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialJaponezii stau pe întuneric, prin rotaţie

Japonezii stau pe întuneric, prin rotaţie

Autorităţile din Japonia au anunţat că oprirea furnizării de energie electrică este necesară pe toată durata lunilor martie şi aprilie, după ce mai multe centrale au fost grav afectate de cutremurul de vineri, urmat de un puternic tsunami.

Compania Tokyo Electric Power a optat pentru impunerea unor pene de curent în zonele apropiate de capitala japoneză, pentru a evita căderi masive ale sistemelor de electricitate, potrivit principalei agenţii de ştiri din arhipelag, Kyodo. Populaţia a primit însă foarte bine apelul autorităţilor iar consumul de energie a fost mai scăzut decât s-a estimat.

Menită să evite o criză de energie electrică, după ce mai multe centrale nucleare au fost grav avariate în cutremurul de vineri, mişcarea fără precedent este estimată să dureze cel puţin până la sfârşitul lunii aprilie. Întreruperile de curent vor afecta circulaţia trenurilor şi activităţile economice.

Tokyo şi alte opt prefecturi au fost împărţite în 5 grupe, fiecare urmând să rămână fără energie electrică între 3 şi 6 ore, prin rotaţie.

Măsura, intrată în vigoare chiar după cutremur, a confuzat populaţia Japoniei chiar după cutremur,  deoarece oamenii nu au apucat să se informeze.

Centrul capitalei Tokyo, locul în care se află administraţia japoneză şi sediile unor companii importante, nu va suferi întreruperi la furnizarea cu energie electrică.

 

Cele mai citite

Medic stomatolog condamnat la zece ani de închisoare pentru lipsire de libertate și agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Un cutremur a zguduit lumea medicinei dentare după ce medicul Costin Iulian Berechet a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare. Berechet,...

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate zilnice la domeniile „.ro”. Digitalizarea și AI, esențiale pentru viitor

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate cibernetică au loc zilnic la domeniile ".ro", a anunțat miercuri Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de...

Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați de la Asia Express 2024

În ediția din 19 septembrie a emisiunii „Asia Express 2024,” Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați după ce au terminat pe ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă