26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialJandarmul-erou din Vulcan

Jandarmul-erou din Vulcan

»  In timpul liber si in plina noapte, un jandarm din Vulcan a reusit, dupa o adevarata lupta, sa prinda un hot care tocmai sparsese un magazin de pantofi. Jandarmul in cauza, Liublian Petrovschi, nu este la prima isprava de acest gen si a ajuns un adevarat erou printre colegii lui.

Jandarmul Liublian Petrovschi a auzit,  ieri noapte, in jurul orei 1.00, zgomote suspecte la parterul blocului in care locuieste in orasul Vulcan. S-a uitat pe geam, dar nu a vazut nimic, insa zgomotele care se auzeau in continuare l-au pus pe ganduri si a decis sa coboare sa vada ce se intampla. Era noapte si jandarmul era in timpul lui liber. "Am iesit pe terasa apartamentului in care locuiesc si, cand m-am aplecat, am vazut un barbat care a spart cu cotul geamul magazinului de incaltaminte de la parterul blocului. Am vazut cum a bagat o pereche de incaltaminte sub geaca. M-am imbracat repede si am coborat si l-am somat pe barbat sa scoata ce are in san si, pentru ca a refuzat, l-am tras de geaca si atunci i-au cazut pantofii. I-am spus ca sunt de la jandarmi si, cand a vrut sa fuga, am vrut sa-l imobilizez, intre mine si el s-a produs o altercatie", povesteste jandarmul.

 

Pe timpul in care l-a imobilizat, subofiterul jandarm a fost taiat de hot la mana stanga cu un ciob de sticla. Insa taietura nu l-a impiedicat pe tanarul de 29 de ani sa il retina pe agresori. Apoi, i-a chemat pe politistii din Vulcan sa il ridice pe hotul prins asupra faptului. Acesta a fost depus in arest, in timp ce jandarmul a ajuns la spital pentru ingrijiri medicale, dupa care s-a prezentat la unitatea unde este angajat.
Liublian Petrovschi este deja un adevarat erou local, pentru ca nu se afla la prima fapta de acest gen. Ultima reusita a jandarmului a avut loc in septembrie 2009, cand a dejucat planurile a doi barbati din Mures, specializati in spargeri de bancomate. Cei doi au mers in Vulcan pentru a da o lovitura la un automat bancar, insa ghinionul lor a fost ca in zona se afla si Liublian Petrovschi, aflat tot in timpul liber. Jandarmul i-a urmarit discret timp de doua ore si, exact cand hotii se pregateau sa sparga bancomatul, a dat alarma, iar cei doi au ajuns in arestul politiei fara sa mai reuseasca sa ia prada la care visau.

 

In varsta de 29 de ani, Liublian Petrovschi a intrat in anul 2003 in Jandarmeria Hunedoara. "Am facut mult timp misiuni de patrulare la ordine publica, iar asta te ajuta foarte mult. De cele mai multe ori, din comportamentul lor suspect iti dai seama daca vor sa comita o infractiune. Tot ce trebuie sa faci este sa fii atent si sa le anticipezi miscarile", spunea jandarmul Petrovschi dupa primul gest care l-a adus in atentia opiniei publice.

Cele mai citite

Postecoglou nu e supărat pe Drăgușin după eliminare!

Antrenorul lui Tottenham nu este supărat pe internaționalul român, după eliminarea rapidă. Radu Drăgușin, internaționalul român în vârstă de 22 de ani, a avut un...

Verdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Pep Guardiola a confirmat absența lui Rodri pentru tot restul sezonului, după o accidentare gravă suferită în derby-ul cu Arsenal. Rodri, mijlocașul central al echipei...

Florin Tănase, surprins de rezultatul cu RFS: „Nu mă așteptam la un scor așa mare, dar e meritat”

FCSB a obținut o victorie clară cu 4-1 în fața letonilor de la RFS, în primul meci din faza grupelor Europa League, o performanță...
Ultima oră
Pe aceeași temă