17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialIsraelul ameninţă că ar putea renunţa la toate acordurile cu palestinienii

Israelul ameninţă că ar putea renunţa la toate acordurile cu palestinienii

Adjunctul ministrului israelian de Externe, Danny Ayalon, a avertizat joi că o solicitare de aderare a statului palestinian la ONU ar marca încheierea tuturor acordurilor cu palestinienii, informează AFP, preluată de Mediafax.

„Dacă palestinienii iau o decizie unilaterală, acest lucru ar însemna anularea tuturor acordurilor, eliberarea Israelului de toate angajamentele, iar palestinienii vor purta întreaga responsabilitate”, a subliniat Ayalon.

Oficialul israelian a refuzat să ofere detalii despre măsurile pe care le-ar putea lua statul evreu: „Deocamdată, refuzăm să oferim detalii despre reacţia noastră”.

În cursul zilei de miercuri, ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, îi avertizase pe palestinieni în legătură cu „consecinţele dure şi grave” pe care le-ar avea solicitarea de aderare la ONU a unui stat palestinian.

Israelul şi SUA se opun solicitării pe care urmează să o prezinte la ONU, săptămâna viitoare, Mahmoud Abbas.

Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă, Catherine Ashton, a decis să prelungească vizita în Israel pentru a continua consultările şi a ajunge la un compromis pentru readucerea părţilor la masa negocierilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă