27.4 C
București
joi, 4 iulie 2024
AcasăSpecialIron Maiden, seara vrăjitorilor rock

Iron Maiden, seara vrăjitorilor rock

Considerat evenimentul anului la Cluj-Napoca, concertul britanicilor de la Iron Maiden a adus în inima Transilvaniei fani din diferite colţuri ale lumii: brazilieni, neo-zeelandezi, slovaci ori unguri, pe lângă fanii din întreaga ţară.

Membrii trupei au aterizat la Budapesta cu celebrul „Ed Force One”, avionul Boeing 757 al formaţiei, deoarece aeroportul din Cluj este prea mic şi au ales o cursa charter. Până acolo, nava a fost pilotată de Bruce Dickinson, solistul trupei şi proprietarul companiei aeriene Astraeus. Spre deosebire de alte celebrităţi care au poposit pe meleagurile clujene, membrii trupei s-au dovedit a fi artişti lipsiţi de ifose şi pretenţii absurde. Au cerut organizatorilor maseuri pentru relaxare, un meniu echilibrat bazat pe fripturi cu garnitură de legume, salate şi fructe proaspete. Artiştii au solicitat totodată ca în culise să aibă la dispoziţie mai multe feluri de băuturi răcoritoare, vin roşu şi alb, votcă şi bere.

Celebrul Eddie a cucerit publicul

Trupa a fost însoţită de Eddie pe scenă, celebra mascotă a formaţiei iar publicul a urlat în delir. Nu a lipsit nici încurajarea solistului, Bruce Dickinson: „Screeeeeam for me Cluj, screeeeam for me Romania”, iar răspunsul a fost pe măsura aşteptărilor. Pentru că într-adevăr publicul a aşteptat cu nerăbdare acest concert. Copiii, tineri sau trecuţi de a doua tinereţe, oamenii au cântat alături de protagonişti piese care au scris file de legendă ale muzicii rock mondiale cum sunt Ghost of the Navigator, As I am sau Blood Brothers. Drept dovadă, concertul Iron Maiden a adus la Cluj mai mulţi turişti decât Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

„The Final Frontier”

După o pauză discografică de patru ani Iron Maiden se pregăteşte de lansarea albumului „The Final Frontier”, iar concerul de la Cluj-Napoca se înscrie pe „harta” turneului de promovare a celui de-al 15-lea album. Publicul a fost dezamăgit de faptul ca trupa nu a cântat celebra piesă Transylvania, piesă de pe albumul de debut al formaţiei, din anul 1980. Unii se aşteptau ca acest concert să debuteze cu această piesă dar Iron Maiden a ales pentru deschidere „The Wiker Man”

Carieră „de aur”

Iron Maiden se bucură de o carieră impresionantă, de peste trei decenii şi este considerată una dintre cele mai bune trupe britanice live din istorie. Membrii formaţiei au reuşit ani la rând să umple stadioane şi arene din întreaga lume cu show-uri memorabile şi muzică fără compromisuri. Iron Maiden se poate lăuda cu albume vândute în peste 80 de milioane de exemplare în toată lumea şi numeroase distincţii. Dintre cele mai recente se numără un Brit Award pentru „Cea mai bună trupă live” în 2009 (Best British Live Act 2009) şi un premiu Juno acordat luna trecută în Canada pentru DVD-ul anului – „Flight 666” – documentarul realizat în 2008 în cadrul turneului mondial „Somewhere Back In Time”.

Cele mai citite

​O tânără cere pensie de 2.000 de lei de la părinții ei

O tânără și-a dat în judecată părinții, cerându-le o pensie de 2.000 de lei până la finalizarea studiilor sale. Părinții au descris această acțiune...

Joe Biden a fost supus unui control medical după dezbaterea cu Trump

Preşedintele american Joe Biden le-a spus celor peste 20 de guvernatori democraţi cu care s-a întâlnit în privat miercuri seară - unii dintre ei...

Artiști internaționali la Festivalul Saga

Festivalul Saga începe vineri, la Romaero și vor urca pe scene nume ca Nicki Minaj, Rita Ora, Tyla, Armin Van Buuren şi Hardwell, printre...
Ultima oră
Pe aceeași temă