22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialION ŢIRIAC, declaraţie DURĂ despre JO 2012: "Vai, ce dezastru!"

ION ŢIRIAC, declaraţie DURĂ despre JO 2012: “Vai, ce dezastru!”

Fostul campion de dublu de la Roland Garros, Ion Ţiriac, a comentat situaţia sportului românesc, pornind de la prestaţia reprezentanţilor noştri la Jocurile Olimpice de la Londra, din această vară, potrivit realitatea.net

“Vai, ce dezastru la Jocurile Olimpice de la Londra! Noi lucrăm numai cu excepţii şi cu ce ne-a rămas din epoca trecută, pentru că acum nu mai avem nici partea tehnică. Majoritatea antrenorilor au plecat din ţară, iar cei care au rămas nu mai sunt motivaţi! Drama pleacă de la şcoală, unde ne dorim campioni olimpici la fizică sau matematică, dar copii nu mai ştiu să alerge.

Într-adevăr, infrastructură avem foarte puţină. Eu am făcut un club la capătul Bucureştiului, am investit 700.000 de euro, l-am făcut cadou Comitetului Olimpic, considerând că cele 16 şcoli din apropiere să se folosească de el. Am greşit, poate data viitoare fac un cămin de bătrâni. E ridicol, pentru că nici părinţii nu mai sunt conştienţi că trebuie să le dea copiilor o bucată de sănătate”, a spus Ion Ţiriac la Dolce Sport.

Fostul tenismen este conştient că marea problemă a sportului de la noi este lipsa banilor: “De foame nu se moare, dar e ruşinos să ai campioni olimpici şi mondiali care nu au din ce să-şi plătească medicamentele. Din păcate, tot timpul există o prioritate mai mare decât sportul”.

Ţiriac a vorbit şi despre scandalul iscat pe seama zgurei albastre de la Mastersul din Madrid, unde afaceristul român este organizator.

“Acum 28 de ani, fiind organizator la Stuttgart, indoor, am schimbat turneul din roşu în albastru, iar după doi ani US Open-ul a devenit albastru. Acum, toate turneele indoor sunt albastre. Culoarea nu are nimic în comun cu faptul că terenul era alunecos.

Îl respect enorm pe Nadal pentru că este un mare campion, dar e un jucător care cheltuieşte o energie fizică mult mai mare decât ceilalţi. El a jucat în continuu din ianuarie până la turneul de la Madrid, de asta nu a mai făcut faţă atunci!”, a mai spus Ţiriac.

Afaceristul a explicat şi de ce evită să investească în fotbal, deşi e cunoscut ca un apropiat al clubului Dinamo.

“La noi, investirea într-o echipă de fotbal e sinonimă cu o pomană sau o caritate. Ar trebui să fie un bussiness, un comerţ. Îi las pe afaceriştii care se pricep la fotbal să o facă!

Nu consider o echipă de fotbal ca un vehicul de a face bani, asta pentru că nu înţeleg nici acum vânzarea jucătorilor. Pot să apreciez ce face Ronaldo, Messi mai puţin, dar nu ştiu să apreciez valoarea financiară a unui jucător.

A început să mă obosească această tiki-taka, îmi place mai mult să-l văd pe Ronaldo că aleargă cu mingea de la o poartă la alta, cum şutează din toate poziţiile”, a mai spus Ţiriac.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă