19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialIoan T. Morar: Andrei Zaharescu, dat afară din Pro după ce a...

Ioan T. Morar: Andrei Zaharescu, dat afară din Pro după ce a cerut bani pentru un reportaj

Jurnalistul Ioan T. Morar, a susţinut, într-o postare pe blogul personal, că Andrei Zaharescu a fost dat afară din trustul Pro după ce a pretins bani, pentru un reportaj, de la directorul unei clinici private de sănătate.

Morar a povestit că Andrei Zaharescu a fost concediat ”de pe o zi pe alta, fără preaviz”, locul său fiind preluat de  Florian Petrică, până atunci, prezentator la rubrica de sport. Motivul, potrivit jurnalistului, era un reportaj pe teme de sănătate la o clinică privată, pentru care Zaharescu ceruse bani.

”O colegă de-a noastră care lucra şi ea la această emisiune s-a dus să facă un reportaj pe teme de sănătate la o clinică modernă, privată. La plecare, patronul (sau patroana) firmei a întrebat cât trebuie să plătească.  E ca data trecută? Nu costă nimic, a spus reporteriţa, iar interlocutorul său i-a dezvăluit că, la un reportaj precedent, făcut cu ceva timp în urmă, Andrei Zaharescu, autorul reportajului, a cerut nişte bani de publicitate. Pentru care a eliberat chitanţă. Colega a relatat întâmplarea la conducerea Pro Tv şi povestea a ajuns la Adrian Sârbu. Chitanţa ruptă de Zaharescu nu avea nici o legătură cu trustul, banii i-au mers lui direct în buzunar”, a scris Ioan T, Morar pe blog.

Ulterior, Zaharescu a fost chemat de Sârbu şi dat afară, cu menţiunea de a nu se angaja, pentru o perioadă de doi ani, la nicio televiziune. De asemenea, Morar a mai scris că Adrian Sârbu nu a chemat poliţia sau procuratura ”pentru că nu voia o asemenea lovitură de imagine pentru televiziunea sa”.

”Cariera lui Zaharescu nu s-a oprit în acest moment cu iz penal. A continuat, glorioasă, la Antene. Apoi la Guvern. Dacă a ştiut povestea, Ponta e de condamnat pentru selecţia purtătorului de cuvânt.  Dacă nu a ştiut-o, e vinovat că nu are consilieri buni şi nici un bun serviciu de resurse umane. Acum Andrei Zaharescu merge la Cape Town. Sper ca, pentru imaginea României, să lase chitanţierul cel fals acasă”, a mai scris Ioan T. Morar pe blog.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă