10.6 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialInternare prin amenintarea cu explozia

Internare prin amenintarea cu explozia

Un batran din Targu-Mures, care nu a mai rezistat sa-si vada sotia suferind de cancer, a amenintat ca arunca intreg blocul in aer
Un barbat din Targu-Mures a amenintat duminica seara ca arunca in aer blocul in care locuieste. Lajos Iszlai Nistor, de 60 de ani, fost chimist la Azomures, a sunat la 112 si a amenintat ca detine in apartament azotat si motorina in cantitati suficiente pentru a arunca in aer toate cele 350 de apartamente ale imobilului in care se afla garsoniera lui.
La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Politiei, SMURD-ului, Pompierilor si unul al SRI, care au constatat, insa, ca barbatul nu avea in apartament nici azotat si nici motorina.
Barbatul a recunoscut ca disperarea i-a fost cauzata de faptul ca nu o putea ajuta pe sotia lui, bolnava de cancer, in stadiul terminal, care acuza dureri mari. Echipajul SMURD a preluat-o pe sotia acestuia si a transportat-o la spital, iar barbatul este cercetat pentru alarma falsa.
"Am facut o prostie. Am zis ca daca nu vine fac ceva ce nu ii. M-as fi terminat si eu si ea", a spus Lajos Iszlai Nistor in fata oamenilor legii.
El a mai declarat ca nu ar fi aruncat blocul in aer, dar ca era hotarat ca, in cazul in care sotia sa, care sufera foarte tare din cauza cancerului, nu ar fi fost dusa la spital, sa o arunce de la etaj si apoi sa se arunce si el sau sa dea drumul la gaz ca sa moara impreuna.
Vecinii lui Lajos Iszlai Nistor spun ca barbatul are periodic astfel de iesiri si ca ii terorizeaza cu o alarma auto pe care o are in locuinta si pe care o porneste lunar.
Mai mult, colocatarii spun ca Iszlai si sotia acestuia au probleme si din cauza faptului ca, de-a lungul timpului, le-au murit toti cei cinci copii.

DEFICIT

seful ASP Mures, Silviu Morariu, recunoaste faptul ca sistemul sanitar romanesc este deficitar la capitolul referitor la ingrijirea paleativa a bolnavilor aflati in stadiu terminal. "Este o problema sensibila cea a ingrijirilor paleative pe care incercam sa o rezolvam prin infiintarea unei noi sectii, a unei noi structuri in cadrul Spitalului Clinic Judetean. La ora actuala, din pacate, in Targu-Mures nu avem o astfel de unitate sanitara care sa se adreseze pacientilor aflati in ultimul stadiu de evolutie a tumorilor maligne", a declarat Morariu. El sustine ca problema va fi rezolvata o data cu aparitia Spitalului Regional de Urgenta.
"In unitatile sanitare cu paturi, internarea se face practic pentru stabilirea unui diagnostic, pentru efectuarea unor tratamente medicale. Neavand aceasta unitate specializata pentru ingrijiri pe termen lung in stadiu terminal, atunci cand posibilitatile si resursele sunt depasite, unii pacienti sunt lasati acasa", a completat Silviu Morariu.

Cele mai citite

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă