14.3 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialInterdicţie pe "Moina"

Interdicţie pe „Moina”

Varianta optimistă, ca „U” Cluj să poată evolua pe noul stadion chiar dacă acesta va fi tot în construcţie, nu este pe placul UEFA.

 

Universitatea Cluj a promovat în Liga I, dar va juca la Alba Iulia pentru că stadionul care se contruieşte la Cluj va fi terminat, cel mai devreme, abia în primăvara anului viitor. Problema noului „Moina” a revenit în actualitate o dată cu intrarea „U” în primul eşalon, dar, deşi finanţatorul Florian Walter spera ca noua arenă să fie terminată în iarna acestui an, constructorii îl îndeamnă la răbdare. Conform termenelor iniţiale, luna viitoare ar trebui să fie ridicată una dintre peluze, iar până la sfârşitul acestui an să fie terminate şi cealaltă peluză, dar şi ambele tribune. Printre suporterii lui „U” circulă însă varianta ca lucrările la acoperişul arenei să fie abandonate până la finalul campionatului următor, astfel încât toate eforturile să fie îndreptate către montarea scaunelor şi a gazonului cât mai repede.

UEFA nu-i lasă

În acest fel, Universitatea ar putea evolua măcar câteva meciuri pe noua arenă, urmând ca imediat după finalul sezonului lucrările la stadion să fie finalizate.

„Este foarte puţin probabilă, ba chiar exclusă această variantă. Avem nişte norme impuse de la UEFA şi, dacă nu le respectăm, putem avea probleme apoi. Lucrările la stadion sunt în grafic, ba chiar puţin înaintate, şi se fac eforturi pentru ca termenul de finalizare să fie devansat de 15 iulie 2011, data la care oricum stadionul va fi predat la cheie, cu tot cu scaune şi gazon. Abia apoi se va putea organiza vreun eveniment sportiv”, a explicat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Victor Popa.

În aceste condiţii, Universitatea pare condamnată să joace întreg sezonul la Alba Iulia, inclusiv derby-ul cu rivala CFR Cluj, cel mai aşteptat meci al sezonului, cel puţin de către fanii „şepcilor roşii”.

Stadionul, motivul venirii lui Walter

Unul dintre motivele pentru care omul de afaceri Florian Walter a decis să investească la „U.” Cluj
este tocmai construcţia unui stadion la standarde europene. Chiar dacă Walter a spus că promovarea va fi obiectiv doar în al doilea an, intrarea încă de pe acum în prima ligă a adus din nou în atenţie problema stadionului. „Universitatea va avea un stadion de cinci stele, astfel că echipa mai trebuie doar să facă performanţă, lucru de care o să am grijă”, a spus Walter.

Cele mai citite

Un ieșean a sunat nejustificat la numărul unic de urgență 112 de 15.000 de ori

Un ieșean deține recordul de apeluri nejustificate la 112. Acesta a sunat de nu mai puţin de 15.000 de ori la numărul unic de...

Piața RCA a crescut cu 3% în primele șase luni din 2024, însă liderii înregistrează încetiniri

Piața RCA a continuat să crească ușor în prima jumătate a anului 2024, înregistrând un avans de 3% în volumul de prime brute subscrise,...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă