22.1 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Info

„Emmanuelle” la Bucuresti
Miercuri, la ora 16, in Diverta Plaza Romania se lanseaza primul volum al scriitoarei Emmanuelle Arsan, Emmanuelle, lectia barbatului, aparut la Editura Trei, in colectia Eroscop. Gazda evenimentului va fi Magdalena Marculescu Cojocea, director editorial. Vor mai participa Doru Mares, traducatorul cartii, precum si Dan Silviu Boerescu, directorul revistei „Playboy”. Romanul a fost interzis in Franta ani la rand. De asemenea, la lansare va fi prezenta si Andreea Spataru, Miss Playboy Romania, care va acorda autografe si premii primilor 50 de participanti la lansare.
Simbol al revolutiei sexuale, acest roman dupa care s-au facut si numeroase filme s-a vandut in milioane de exemplare si este, dupa cum au aratat de-a lungul timpului critici si editori, o capodopera a literaturii erotice, fiind citat deseori alaturi de textele lui Sade sau Bataille. Despre autoare putem spune ca este de origine thailandeza, casatorita la 16 ani cu un diplomat francez. A scris peste 25 de romane pe aceeasi tema dintre care „Lectia barbatului”, cel tradus acum in romaneste, este cel mai cunoscut.

„Actorul si tinta”

Editura Unitext, impreuna cu British Council si ArCuB, organizeaza joi, 27 aprilie, la ora 15, la sediul ArCuB din str. Batistei nr. 14, lansarea volumului Actorul si tinta, reguli si instrumente pentru jocul teatral de Declan Donnelan. Cartea va fi lansata in prezenta autorului, regizor britanic, cofondator al Companiei Cheek by Jowl, cu care a montat spectacole din opera lui Shakespeare, devenite celebre in intreaga lume. La lansare vor participa si vor vorbi despre volum si despre personalitatea regizorului britanic Ion Caramitru, Lilian Biglou, director British Council, poeta Ioana Ieronim, teatrologul Marian Popescu si Mihaela Paun, director ArCuB.

Actori pentru „Pescarusul”

Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu cauta actori de toate varstele pentru distributia spectacolului Pescarusul de Anton Pavlovici Cehov, in regia lui Andrei Serban. Castingul va avea loc la Opera Romana in zilele de 28, 29 si 30 aprilie, intre orele 10-18. Spectacolul face parte din programul 2007 – Sibiu, capitala culturala europeana si va fi montat la Teatrul National „Radu Stanca”.

Prima piesa a lui Peca Stefan

Azi, miercuri, joi si vineri, de la ora 20, la Sala Studio a Teatrului de Comedie puteti vedea spectacolul cu prima piesa scrisa de Peca Stefan, la… 15 ani. „”(o statie)” m-a dus cu gandul la cartile de povesti care nu-mi prea placeau in copilarie, dar pe care le gust din plin acum”, spune regizoarea spectacolului, Carmen Lidia Vidu. „Spectacolul asta (…) e pentru mine o carte de povesti audiovizuala, e o fantezie video.” Din distributie fac parte Irina Duta si Toma Cuzin, de videografica raspunde Pop Augustin Cosmin, coregrafia e semnata de Paul-Mircea Dunca, iar muzica de Yann LeBlay. Intrarea e libera.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă