12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialIndonezia: Vulcanul Lokon a început să erupă

Indonezia: Vulcanul Lokon a început să erupă

Un vulcan indonezian a început să erupă aseară, aruncând o mare cantitate de roci vulcanice, lavă şi cenuşă, la o înălţime de peste un kilometru, a anunţat o oficialitate locală, la numai trei zile după anunţarea nivelului maxim de alertă, informează AFP, potrivit Agerpres.

 

Activitatea vulcanică a muntelui Lokon, situat pe insula Sulawesi, a sporit semnificativ din 9 iuni şi a determinat autorităţile să evacueze câteva sute de persoane, pe o rază de 3,5 kilometri.

Erupţia a început ieri, la ora locală 22,31 /15,31 GMT/, iar vegetaţia a luat foc pe o rază de 500 de metri în jurul vulcanului.

Nu s-a creat prea multă panică, deoarece populaţia fusese anunţată asupra situaţiei, iar evacuarea populaţiei continuă,  a indicat un reprezentant al institutului de vulcanologie local.

Muntele Lokon (1.580 metri) este unul din vulcanii cei mai active din Indonezia. La erupţia sa din 1991 şi-a pierdut viaţa o turistă elveţiană.

Aflat pe „Centura de foc” a Pacificului, arhipelahul indonezian numără ccei mai mulţi vulcani activi din lume (129). Un lanţ de erupţii ale Merapi, care au început în octombrie 2010, s-au soldat cu moartea a peste 350 de persoane.

Cele mai citite

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...

România la un pas de Visa Waiver: Ambasadorul Muraru anunță îndeplinirea ultimei condiții

În prima parte a anului viitor, românii vor putea călători în SUA, fără vize, transmite Ambasada României în SUA Ambasada României în SUA a anunțat...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă