20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIndienii Paes si Bhupathi, impreuna la JO

Indienii Paes si Bhupathi, impreuna la JO

Jucatorii indieni de tenis Leander Paes si Mahesh Bhupathi, fosti lideri mondiali la dublu, dar care nu au mai evoluat impreuna in ultimii ani din cauza unui conflict, au acceptat sa faca pereche la JO de la Beijing, in incercarea de a aduce o medalie olimpica Indiei, scrie presa din aceasta tara.
Paes si Bhupathi, care fac parte din echipa de Cupa Davis a Indiei, ce va intalni in septembrie, la Bucuresti, formatia Romaniei, in barajul de mentinere/promovare al Cupei Davis, au anuntat ca diferendul din afara terenului nu ii va impiedica sa joace la cel mai inalt nivel la Jocurile Olimpice.

Echipa de Cupa Davis a Indiei este macinata de scandaluri in ultima vreme, cel mai recent fiind cel izbucnit in luna aprilie, in prima zi a intalnirii cu Japonia, castigata de indieni cu scorul de 3-2. Paes ar fi declarat, intr-un interviu, ca regreta faptul ca si-a sacrificat cariera de simplu pentru a juca la dublu cu Mahesh Bhupathi. Cariera de dublu a celor doi este impresionanta: Paes a disputat 61 de finale, castigand 39 dintre acestea si 4,5 milioane dolari. In palmaresul sau figureaza doua titluri la Roland Garros si cate unul la Wimbledon si US Open. Bhupathi a disputat 69 de finale, obtinand 43 de victorii si 4,2 milioane dolari premii. Este, de asemenea, castigator a patru turnee de Grand Slam, alaturi de Leander Paes. Cei doi jucatori au ocupat primele doua locuri in clasamentul ATP la dublu in 1999.
Capitanul echipei de Cupa Davis a Indiei a negat ulterior acea afirmatie si a precizat ca a fost gresit inteles, incercand sa detensioneze situatia.
Meciul Romania-India este programat la Bucuresti in 19-21 septembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă