30.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialÎncep partidele din barajul pentru EURO 2012. Vezi care sunt cele mai...

Încep partidele din barajul pentru EURO 2012. Vezi care sunt cele mai interesante dueluri

Vineri se dispută primele întâlniri ale play-off-ului pentru Campionatul European de fotbal 2012 din Ucraina şi Polonia. Capul de afiş este ţinut de duelul dintre Turcia şi Croaţia cunoscută fiind atmosfera făcută de suporterii celor două naţionale. Nici Bosnia-Herţegovina – Portugalia nu este un meci de neglijat, Dzeko şi ai lui dorind cu orice preţ calificarea la Campionatul European.

Programul meciurilor:

Vineri, 11 noiembrie, ora 21:00: Bosnia-Herţegovina – Portugalia

Bosnia-Herţegovina porneşte cu a doua şansă în „dubla” cu Portugalia, dar foştii adversari ai României au demonstrat că pot pune probleme oricărei echipe. Bosniacii au mari probleme în defensivă, selecţionerul Safet Susici fiind nevoit să se descurce fără trei fundaşi. Portughezii au adus în Bosnia pentru această partidă cei mai buni jucători, în frunte cu vedetele Ronaldo şi Nani.

21:05: Turcia – Croaţia

Echipa Turciei, una dintre adversarele României în viitoarele preliminarii, pentru accesul la Cupa Mondială din 2014, va avea un baraj de foc împotriva Croaţiei pentru un loc la Campionatul European din Polonia şi Ucraina.  Cele două naţionale s-au întâlnit în sferturile de finală ale Campionatului European din 2008. Atunci, turcii s-au impus după penalty-uri. Partidele vor fi din categoria celor de risc maxim, cunoscut fiind faptul că ambele au suporteri fanatici.

21:15: Cehia – Muntenegru (în direct pe DolceSport)

Cehia a obţinut în ultimul moment calificarea la baraj, clasându-se pe locul doi în grupă, după o victorie cu 4-1 împotriva Lituaniei, în timp ce Muntenegru a ajuns la baraj lăsând acasă Elveţia, la un singur punct distanţă. Muntenegrenii speră să ajungă în premieră la o competiţie de anvergură, dar Cehia a fost prezentă la ultimele patru turnee ale Campionatului European.

21:45: Estonia – Irlanda (în direct pe DolceSport)

Estonia, o altă formaţie pe care tricolorii o vor întâlni în viitoarele preliminarii, va trebui să treacă de Irlanda pentru a ajunge în premieră la un turneu final. Meciurile de baraj le trezesc amintiri întunecate Irlandezilor care au pierdut patru din cele cinci tentative de a ajunge la turneele finale.
Estonia şi Irlanda s-au mai întâlnit de două ori, în calificările pentru CM 2002, atunci când Irlandezii au câştigat ambele meciuri cu 2-0.

Returul meciurilor de baraj va avea loc marţi, 15 noiembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă