23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialIncendiile de pe versantul argeşean al Masivului Făgăraş, stinse după aproape două...

Incendiile de pe versantul argeşean al Masivului Făgăraş, stinse după aproape două săptămâni

Incendiile de pe versantul argeşean al Masivului Făgăraş, care au afectat aproximativ 640 de hectare de vegetaţie uscată şi pădure de conifere, au fost stinse, la faţa locului rămânând doar silvicultorii pentru a monitoriza zone greu accesibile unde focul mai arde mocni, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, după aproximativ două săptămâni, incendiile din golul alpin de pe Valea Brătila,Vârful Netotu şi din zona Vârful Roşu – Muntele Groapa au fost lichidate.

“Cei 58 de pompieri militari, jandarmi şi militari s-au retras, iar în zonă au ramas şase salariaţi ai Direcţiei Silvice pentru supraveghere în zona golului alpin de pe Valea Brătila,Vârful Netotu şi în zona Vârful Roşu – Muntele Groapa. Incendiiile au fost stinse. Mai sunt uşoare urme de fumugaţie în anumite puncte greu aceesibile şi disparate din golul alpin”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, plt. adj. Sorina Slăvoiu.

Pe versantul argeşean al Masivului Făgăraş au izbucnit în total trei incendii în urmă cu aproximativ două săptămâni, care au afectat vegetaţia uscată din golul alpin şi parţial pădurea de conifere, pe o suprafaţă de 640 de hectare. Astfel, incendiile au izbucnit în zona Vârful Roşu – Muntele Groapa, în zona golului alpin de pe Valea Brătila, Vârful Netotu, şi între Vârful Scara şi Vârful Boia.

Săptămâna trecută a fost stins incendiul dintre vârfurile Boia şi Scara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă