14.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialInca doi mineri de la Lupeni au ajuns la spital

Inca doi mineri de la Lupeni au ajuns la spital

Inca doi mineri de la Exploatarea Miniera Lupeni au ajuns la spital, marti seara, in urma a doua accidente de munca inregistrate in subteran. Aceasta, dupa ce, luni dupa-amiaza, alti patru ortaci au fost raniti, iar unul si-a pierdut viata, ei fiind surprinsi de o viitura produsa la peste 300 de metri sub pamant.
Cele doua accidente de munca de marti, considerate de specialisti ca fiind usoare, au avut loc la Mina Lupeni cu putin timp inainte de iesirea din schimbul doi. Nicolae Zmau, care lucreaza in sectorul IV al unitatii extractive, a alunecat pe planul inclinat si s-a taiat la un picior. Sefa Serviciului Sanatate si Securitate in Munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Petrosani, Ileana Bodea, a declarat ca nu taietura ridica probleme deosebite, minerul fiind suspect de fractura la acelasi picior.
Al doilea accident s-a produs la sectorul II – Transporturi, victima fiind maistrul Aurel Holdea. In timp ce lucra, acesta s-a impiedicat de un echipament minier din subteran, a cazut peste utilaje si si-a fracturat mana. Ileana Bodea a mai spus ca, zilnic, in subteranele din Valea Jiului se produc 2-3 accidente de munca fara consecinte grave, numarul acestora fiind in scadere fata de anii precedenti, cand media zilnica era de peste 10 accidente.
Cei doi mineri raniti marti au fost transportati la Spitalul Municipal Lupeni si au fost supusi unor interventii medicale. In prezent, cauzele accidentelor sunt cercetate de o comisie de specialitate din cadrul EM Lupeni.
De mentionat ca aceste doua evenimente inregistrate la exploatarile din Valea Jiului s-au produs chiar in ziua in care ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, prezent la EM Lupeni, a solicitat conducerii Companiei Nationale a Huilei Petrosani reluarea si aprofundarea instructajelor privind protectia muncii in subteran si chiar amendarea acestora, daca se considera necesar, pentru cresterea gradului de siguranta la serviciu.

Cele mai citite

Simona Halep s-a întors cu o victorie importantă după 4 luni de pauză. Pe ce loc urcă în clasamentul WTA

Simona Halep (33 de ani, #1130 WTA) a reușit să câștige primul său meci după o lungă perioadă de inactivitate, învingând-o pe Arina Rodionova...

I-a mințit pe polițiști că a fost sechestrată și violată ca să nu afle soțul că îl înșală

O tânără de 25 de ani din Orăștie este cercetată după ce a declarat în mod fals că ar fi fost agresată de un...

Simona Halep confirmă prezența la Transylvania Open 2025!

Simona Halep, una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din România, a anunțat oficial că va participa la Transylvania Open 2025, turneul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă