16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialIn Zilele Francofoniei

In Zilele Francofoniei

Printr-o decizie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru manifestatiile de protest nu se vor da autorizatii in perioada desfasurarii in Capitala a Reuniunii Mondiale a Francofoniei.
Confederatia „Cartel ALFA” anuntase in urma cu o saptamana actiuni de pichetare a sediului Parlamentului Romaniei in sprijinul unor revendicari de natura sociala: marirea salariului minim pe economie, o valoare mai mare a punctului pentru pensie, stoparea cresterii preturilor la utilitati etc. Protestele urmau sa inceapa in ziua de 13 septembrie a.c. si sa se desfasoare bisaptamanal, timp de 6 saptamani.
Primaria Capitalei nu a aprobat desfasurarea actiunilor decat pentru zilele de 13 si 14 septembrie a.c. Liderii „Cartel ALFA” au amenintat ca nu vor tine cont de interdictia PMB si-si vor desfasura protestele conform programului obtinut.
„Noi am facut deja pregatirile de pichet, oamenii au fost mobilizati. Cei de la Primaria Capitalei trebuie sa ne arate unde scrie in lege ca sunt interzise protestele in orasul Bucuresti. Nu au decat sa ne amendeze, pichetele anuntate se vor desfasura asa cum am anuntat”, a declarat Petre Dandea, vicepresedintele „Cartel ALFA”.
In perioada Reuniunii Francofoniei au mai fost anuntate o serie de actiuni de protest, cum ar fi pichetele de la Parlament ale revolutionarilor si, in centrul Capitalei, ale reprezentantilor unor grupuri care protesteaza impotriva unor constructii preconizate a fi ridicate in zona Pietei Revolutiei.
Pentru nerespectarea interdictiei CGMB de a organiza proteste in zilele si locurile stabilite de Primarie sunt prevazute amenzi contraventionale.

Cele mai citite

CFR Cluj, aproape de un transfer important! Un internațional român e gata să semneze cu echipa lui Dan Petrescu

CFR Cluj este foarte aproape de a-l aduce în echipă pe Alex Dobre, un atacant de 26 de ani care a jucat în trecut...

România este pe primul loc în topul celor mai scumpe piețe de energie din UE

România și Ungaria au fost principalii exportatori de energie către Ucraina, grav afectată de bombardamentele rusești Suntem pe primul loc, în ceea ce privește cel...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă