13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialÎn 2012, China va dispune de 1800 de rachete "îndreptate către...

În 2012, China va dispune de 1800 de rachete „îndreptate către Taiwan”

Numărul rachetelor chineze îndreptate împotriva Taiwanului va atinge 1.800 de unităţi anul viitor, în pofida ameliorării relaţiilor între Beijing şi Taipei, a anunţat presa taiwaneză, citată de AFP, potrivit Mediafax.

Această estimare este avansată de un raport al serviciilor de informaţii taiwaneze, publicat de cotidianul The Liberty Times.

Potrivit experţilor taiwanezi, numărul rachetelor chineze este, în prezent, de 1.600, iar cele mai multe sunt amplasate, în sud-vestul Chine, în provinciile Fujian şi Jiangxi.

În martie, directorul serviciilor taiwaneze de informaţii, Tsai Teh-sheng, a declarat că China îndreaptă împotriva Taiwanului „un nou tip de rachetă puternică„, de tip Dongfeng 16.

„Raza acesteia de acţiune este mai mare, iar acest lucru creşte ameninţarea la adresa Taiwanului”, a subliniat el.

Relaţiile între China şi Taiwan s-au ameliorat simţitor de la preluarea preşedinţiei Taiwanului de către Ma Ying-jeou, în mai 2008.

În pofida acestei ameliorări a relaţiilor chinezo-taiwaneze, comuniştii chinezi, care au îndepărtat de la putere Guvernul naţionalist, în 1949, consideră, în continuare, insula rebelă ca făcând parte din China şi ameninţă că vor interveni militar dacă îşi proclamă independenţa.

Cele mai citite

Un nou cutremur în zona Vrancea. Ce intensitate a avut

Un cutremur s-a produs duminică, 29 septembrie, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru...

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Autoritățile din Capitală și Ilfov declară că sunt pregătite să intervină, dacă vor exista situații de urgență

La nivelul tuturor sectoarelor, au fost activate echipele de intervenție în regim de permanență, cu utilaje și materiale În Sectorul 6, primăria a cerut reprezentaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă