17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialIgaş mai concediază 5.500 de oameni

Igaş mai concediază 5.500 de oameni

Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Traian Igaş, a declarat sâmbătă, la Alba Iulia, că restructurarea se va încheia în prima jumătate a lunii octombrie, după care în structurile MAI vor mai rămâne aproximativ 132.000 de angajaţi. El a precizat că de la 1 aprilie până în prezent au fost disponibilizaţi 4.500 de persoane, iar în a doua etapă urmează să părăsească sistemul încă 5.500.

Dispar şi posturile vacante

Igaş a explicat că posturile vacante vor dispărea, pentru a elimina, astfel, posibilitatea de a se face angajări ilegale.

„Cimentăm, practic, numărul de posturi din MAI şi ne oprim deocamdată aici. (…) Pe viitor va trebui să ne armonizăm foarte bine şi să ştim, în urma unor analize bine documentate, câţi ofiţeri, subofiţeri vom pregăti în viitor în şcolile subordonate ministerului. Nu ne mai permitem nici să angajăm din sursă externă, cu excepţia unor specialişti pe care nu putem să-i specializăm noi în academie şi nu ne vom mai permite nici să pregătim mai mulţi tineri pe care, la un moment dat, să ne fie greu să-i încadrăm”, a spus Igaş.

Traian Igaş a participat sâmbătă, la Alba Iulia, la reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă