23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialIată cum arată urmaşul lui VelSatis: Renault Latitude!

Iată cum arată urmaşul lui VelSatis: Renault Latitude!

Decizii grele la Renault: că se renunţă la brandul VelSatis ştiam, însă toată lumea spera că va fi înviat brandul Safrane, purtător încă de rezonanţe pozitive. Iată că francezii au decis totuşi să aleagă un nume nou pentru maşină prin care revin în clasă mare: Latitude. Maşina chiar are nevoie de atitudine, pentru că se va confruntă cu dificila misiune de a luptă cu toţi greii germani, de a face uitat comportamentul nesatisfăcător al lui VelSatis şi de a se ridica măcar la măsura de popularitate a vechiului Safrane.

Dimensiunile sunt la pragul de intrare în clasa mare: 4.89 metri lungime, 1.83 metri lăţime şi 1.49 înălţime. Ampatamentul de 2.8 metri este însă suficient de mare pentru a oferi un spaţiu interior enorm. Designul este relativ ciudat şi greu de încadrat în oferta actuală a Renault: farurile curbate şi ascuţite îi conferă mai degrabă un aspect sud-coreean, ceea ce cu siguranţă va readuce în mintea clienţilor europeni faptul că maşina este practic identică cu Samsung SM5, proaspăt-lansat pe piaţa sud-coreeană. Normal, maşina nu este de fapt un Samsung (mai degrabă viceversa), ci un Renault care musteşte de tehnologie franceză şi japoneză, însă designul nu va fi un atu în sine în luptă cu mult mai titraţii concurenţi germani (şi chiar francezi, precum Citroen C6!).

Lăsând aspectele care ţin de originalitate deoparte, forma generală a maşinii este reuşită şi fluidă, fără extravaganţe de niciun fel, fapt care va atrage până la urmă mai mulţi clienţi decât a reuşit experimentul VelSatis. În dotare vor fi incluse faruri bi-Xenon direcţionale şi adaptive, stopuri cu LED, climatizare dual-zonă cu ionizare a aerului şi dublă aromă, control al climei în trei zone, scaun şofer cu funcţie de masaj, sistem audio Bose Premium, card free-hands etc.

Vom şti mai multe detalii despre motorizări după lansarea oficială de la Salonul Auto de la Moscova în august 2010, urmând să o vedem în realitate la Salonul Auto de la Paris. Vânzările vor începe la sfârşitul lui 2010.

sursa www.drive-test.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă