15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialIahturi si vile vandute in pierdere

Iahturi si vile vandute in pierdere

Dupa ce au suferit pierderi importante, vazandu-si averea injumatatita sau redusa chiar si mai mult, miliardarii rusi se vad nevoiti sa renunte la o parte din posesiunile care echivaleaza cu insemnele statutului lor, cum ar fi vilele si masinile de lux, iahturile si avioanele private.
Serghei Polonski, seful gigantului imobiliar Mirax Group, a anuntat ca isi vinde iahtul, o vila pe Coasta de Azur si un hotel din Turcia pentru a acoperi din pierderi. El si-a motivat decizia afirmand ca si-a dat seama "cat de important este ca oamenii de afaceri sa fie responsabili si sa inteleaga ca este nevoie sa aduca fonduri straine in Rusia". Anul trecut, Mirax Group a oprit lucrarile de constructie la Moskva Citi, un centru financiar si de afaceri al capitalei ruse care ar fi inclus si cea mai inalta cladire din Europa, Turnul Federatiei.

Un alt miliardar, Lev Levaev, care a facut o avere estimata la 5,4 miliarde euro din comertul cu diamante, si-a vandut avionul privat, un Bombardier, cu 35 milioane de euro – cu aproape 7,5 milioane de euro mai putin decat pretul cu care il cumparase.
Roman Abramovici a dezmintit zvonurile ca va trebui sa aleaga intre a vinde clubul de fotbal Chelsea sau unul dintre iahturile pe care le detine. El si-a mentinut comanda pentru cel mai mare iaht din lume, in valoare de peste 200 milioane de euro, la care se lucreaza intr-un santier naval britanic. si, desi nu vinde clubul Chelsea, a introdus unele masuri "de criza", stabilind un plafon al sumelor cheltuite pentru jucatori, care erau pana nu demult nelimitate. Ca urmare, clubul nu a mai facut nici un transfer important in luna ianuarie.

Magnatul aluminiului, Oleg Deripaska, a carui avere a scazut cu aproximativ 18 miliarde euro – ceea ce l-a facut sa coboare de pe primul loc in topul miliardarilor rusi detinut in 2008 pe pozitia a treia –, nu a renuntat deocamdata la "jucariile" sale de lux, cum ar fi iahtul, dar si-a vandut actiunile la compania canadiana constructoare de automobile Magna si la compania germana de constructii Hochtief.

Topul perdantilor
Cotidianul britanic "Telegraph" a facut un top al celor mai mari pierderi inregistrate de miliardarii rusi, unde primul loc este detinut de Vladimir Lisin, presedintele companiei OAO Novolipetsk Steel, a carui avere s-a micsorat cu 17 miliarde euro in urma scaderii cu 75% a pretului actiunilor companiei. Oleg Deripaska este pe locul al doilea, cu o pierdere de aproape 12 miliarde euro, urmat pe pozitia a treia de Roman Abramovici si pe locul al patrulea de Alisher Ulmanov, actionar majoritar al conglomeratului industrial Metalloinvest si al clubului de fotbal Arsenal.

Cele mai citite

Rasa Ciobănescul românesc corb a fost recunoscută oficial la nivel internațional

O rasă românească de câini, Ciobănescul românesc corb, a fost recunoscută oficial la nivel mondial de Federația Chinologică Internațională, devenind a patra rasă națională...

Planșeul Unirii: Risc major de prăbușire. Prefectul Capitalei convoacă săptămâna viitoare Comitetul pentru Situații de Urgență

Primarul general al Capitalei nu a semnat încă avizul de începere a lucrărilor Şeful DSU, Raed Arafat, împreună cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță şi prefectul...

Comisia Europeană va ajuta cu 10 miliarde de euro țările afectate de inundațiile recente

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune...
Ultima oră
Pe aceeași temă